MY KTEO

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Ο Αύγουστος κλείνει με ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα! 1.621 την τελευταία εβδομάδα


Ο Αύγουστος μας αποχαιρετά με ένα αρνητικό ρεκόρ στο πλαίσιο της πανδημίας. Τις τελευταίες 7 ημέρες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.621 μολύνσεις από τον COVID-19, ενώ για ακόμα μία εβδομάδα ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας ξεπερνάει τα 1000.

Ο Αύγουστος όπως όλα δείχνουν θα κλείσει με νούμερα ρεκόρ από την απαρχή της πανδημίας στη χώρα μας καθώς όπως εξήγησε και ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, οι διακοπές και το νεαρό της ηλικίας βοήθησαν στη διασπορά του ιού. «Ο ιός συνήθως στους νέους προκαλεί πολύ ήπια συμπτώματα, με συνέπεια να παραμένουν αδιάγνωστοι και οι μεταδόσεις από τους νέους να είναι σχεδόν αδύνατον να ιχνηλατηθούν», είπε χαρακτηριστικά.

Η «σιωπηλή» διασπορά από τους νέους
«Ο ιός στους νέους συνήθως προκαλεί πολύ ήπια συμπτώματα, με συνέπεια να παραμένουν αδιάγνωστοι, και οι μεταδόσεις από τους νέους να είναι σχεδόν αδύνατο να ιχνηλατηθούν. Γι’ αυτό το λόγο, επιστρέφοντας από τις διακοπές, θα πρέπει να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας ως σιωπηλούς φορείς και να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε για χρονικό διάστημα 7 με 10 ημέρες, τις κοινωνικές επαφές και να χρησιμοποιούμε μάσκα στις κοντινές επαφές», πρόσθεσε ο κ. Μαγιορκίνης στην ενημέρωση της Παρασκευής.