MY KTEO

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

«ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2020» Αύγουστος (Πρόγραμμα)


Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2020», ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΑΠΠΕΧ), διοργανώνει εκδηλώσεις και έχει εντάξει στο πρόγραμμά του
και Θεατρικές-Μουσικές παραστάσεις.
Επιπλέον, προς ενημέρωση του κοινού και σύμφωνα με τις οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Ορέστη Μακρή «Πάρκο Λαού». Εξ αυτού του λόγου, ο ΔΟΑΠΠΕΧ έχει φροντίσει για τη δημιουργία διαδρόμου για την είσοδο-έξοδο των θεατών, με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού και την τήρηση των αποστάσεων. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά την είσοδο θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας μέχρι την πορεία σας στη θέση της κερκίδας. Οι θέσεις που καταλαμβάνουμε στην κερκίδα είναι ανά 2 θέσεις καθημένων, ή σε περίπτωση των 4 θεατών (οικογένεια) και είναι υποχρεωτικό να υπάρχει 1 κενή θέση. Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με το όριο του 75% της χωρητικότητας του θεάτρου, οι θέσεις καθημένων του θεάτρου (από τις 1195) έχουν διαμορφωθεί μέχρι τα 800 άτομα.
Τέλος για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, προτείνουμε να επιλέγετε η αγορά του εισιτηρίου σας α γίνεται από τα σημεία προπώλησης και από τις συνεργαζόμενες με τους θιάσους σελίδες στο ίντερνετ (viva.gr, ticketservices.gr κλπ)
Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. : Θεατρική Παράσταση, «Δάφνες και Πικροδάφνες».
Ο Πέτρος Φιλιππίδης επιλέγει για το φετινό καλοκαίρι ένα γνώριμό του έργο, που είχε παρουσιάσει πριν από πέντε χρόνια με μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Πρόκειται για τις «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας, μια πολιτική κωμωδία διαχρονικής επικαιρότητας. Τους τέσσερις βασικούς χαρακτήρες θα κρατήσουν, μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος θα υπογράψει και τη σκηνοθεσία, άλλοι δύο καταξιωμένοι ηθοποιοί με μακρά πορεία, ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Τάσος Χαλκιάς, και ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της νέας γενιάς, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.
Στην Αθήνα του 2020 και των νέων κοινωνικών και πολιτικών δεδομένων, το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά παραμένει επίκαιρο, 41 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στο Θέατρο Τέχνης –για το οποίο και γράφτηκε–, τον Οκτώβριο του 1979, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τους Βάσο Ανδρονίδη, Μίμη Κουγιουμτζή, Γιάννη Μόρτζο και Γιάννη Δεγαΐτη.
Το έργο
Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Ο Κώστας, ο Βασίλης, ο Τάσος και ο Αλέκος, οι τοπικοί υποστηρικτές υποψήφιων βουλευτών, μαζεύονται μια χειμωνιάτικη νύχτα και συζητούν για τις επερχόμενες εκλογές θέλοντας ο καθένας να αποδείξει την ικανότητα, τη δύναμη και την εξουσία που διαθέτει. Πιστεύοντας ότι είναι μεγάλα πολιτικά μυαλά και ισχυροί κομματάρχες, ονειρεύονται τη στιγμή που όλα και όλοι θα υποταχθούν στην εξουσία τους. Ο καθένας τους κρατά κρυμμένα μυστικά, που θα αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή για να πλήξει τη σιγουριά των υπόλοιπων. Κεντρικό αλλά αόρατο πρόσωπο είναι μια γυναίκα, η Νόρα, η οποία φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από κάθε σημαντικό πολιτικό του νομού και ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι. Σε αυτή την εκρηκτική συνάντηση στο σπίτι του Κώστα, οι τέσσερις «ισχυροί άντρες» επιδίδονται σε έναν αγώνα επιβίωσης, που απαιτεί ετοιμότητα και στρατηγική. Θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θα ενστερνιστούν κάθε ιδεολογία και θα αξιοποιήσουν κάθε πληροφορία προκειμένου να υπερασπιστούν το προσωπικό τους συμφέρον. Είναι σαν να παίζουν μια παρτίδα πόκας με πονηριά και καπατσοσύνη, με μπλόφες και κόντρα ρελάνς. Με υψηλό ηθικό, θεωρούν πως τους ανοίγονται μεγάλες προοπτικές και μεθούν από ενθουσιασμό για τη σίγουρη επιτυχία των επιδιώξεών τους
Τιμές εισιτηρίων: 20€ γενική είσοδος, 15€ ανεργίας, φοιτητικό, άνω των 65, πολύτεκνοι, ΑμεΑ Προπώληση: 20 (Κανονικό) & 15€ (Μειωμένο)

 Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. : Παιδική Θεατρική Παράσταση, «Αριέλ Η Μικρή Γοργόνα».
Το θέατρο Δελφινάκι από την αρχή της διαδρομής του, που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια, παραμένει αφοσιωμένο στο κλασικό παραμύθι. Ο λόγος είναι προφανής. Η δυναμική αυτών των παραμυθιών που μεγάλωσαν τόσες γενιές είναι τεράστια και οι συμβολισμοί τους αμέτρητοι.
Φέτος έχουμε την χαρά να παρουσιάζουμε ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν « Η Μικρή Γοργόνα » σε θεατρική διασκευή Θανάση Λιούνη.
Ένα κλασσικό παραμύθι για παιδιά , όπου μέσα από την δράση, τις διάφορες κωμικές καταστάσεις , τη μουσική, τα τραγούδια και με όλο το σκηνικό διάκοσμο βγαίνει όλη εκείνη η ομορφιά των αισθημάτων που γεννά ένα παραμύθι.
Δουλέψαμε σε αυτόν τον σπουδαίο μύθο με κέφι και μεράκι και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα τον μοιραστούμε μαζί σας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
ΣΚΗΝΙΚΑ- ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Μαρίνα Κουγκάι / ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Έφη Φωκά
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Γιώργος Ζελίνης / ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : Ζωή  Γρηγοριαδου
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Θανάσης Λιούνης / ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γεώργιος Γρηγοριάδης
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Βασιλική Βλασοπούλου, Ιωάννα Προσμίτη, Γιάννης Κωστάρας, Γιάννης Σιγάλας, Γιώργος Γρηγοριάδης, Ειρήνη Κοτζάσοβα και ο Πάτρικ Τοχουμίδης .
Τιμές εισιτηρίων:  8€ γενική είσοδος

 Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.: Θεατρική Παράσταση, «Τα Ραδίκια Ανάποδα».
Ο ΔΟΑΠΠΕΧ σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Κανήθου, παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «Τα Ραδίκια Ανάποδα».
Η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, μέχρι το όριο των 800 θεατών, σε εφαρμογή των πρωτοκόλλων Υγιεινής και των αποστάσεων που πρέπει να τηρούνται σε δημόσια θεάματα, εντός ελεγχόμενων χώρων.

Σάββατο 8 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.:  Θεατρική Παράσταση, «Η Πόρνη από Πάνω».
Το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου.
Ο θεατρικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη
Η παράσταση που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς περιοδεία για λίγες μόνο παραστάσεις.
Το έργο
Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε….. ‘’
Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος:15€, Φοιτητικό- Ανέργων 12€
Προπώληση: 
 Τρίτη 11 Αυγούστου 2019 στις 9:00 μ.μ. : Θεατρική Παράσταση, «ΟΙΔΙΠΟΥΣ» του Σοφοκλή.
Ο «Οιδίπους», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά -μια σύνθεση βασισμένη στον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για την ομώνυμη ταινία,
«Είναι η τραγωδία της Γνώσης, της αυτογνωσίας. Κι ασφαλώς η αυτογνωσία περιλαμβάνει τη γνώση των ορίων της ελευθερίας μας.» – Μίνως Βολανάκης
“Η παράσταση επιχειρεί να μελετήσει την εσωτερική δαιδαλώδη διαδρομή του Οιδίποδα
Τρεις αφηγητές ανασύρουν επί σκηνής την ιστορία του Οιδίποδα, του ανθρώπου που ήταν μοιραίο να φτάσει στην γνώση και σε όλη την οδύνη που αυτή επιφέρει. Σε ένα νεκρικό τοπίο, ένα τοπίο λοιμού, ο Οιδίπους- βασιλιάς της Θήβας , επιχειρεί να μάθει την αιτία της «αρρώστιας», την αιτία που όλος ο λαός του «νοσεί». Η διαδικασία αυτής της έρευνας οδηγεί στην επώδυνη απάντηση. Η αρρώστια είναι ο ίδιος.
Οι τρείς ηθοποιοί στήνουν ένα κρίσιμο «παιχνίδι» στο οποία ανά πάσα στιγμή παρακολουθούν και αναπαριστούν όλη τη διαδρομή του Οιδίποδα προς τη γνώση, τη δυσκολία που έχει η ομολογία της γνώσης , και την αντίσταση του ανθρώπινου όντος να γνωρίσει ολοκληρωτικά τον εαυτό του. Στο έργο του Σοφοκλή όλα τα πρόσωπα είναι ταυτόχρονα  θύτες και θύματα, άγιοι και αμαρτωλοί, συνειδητοί και ασυνείδητοι .
Οι τρεις υποκριτές εναλλάσσοντας ρόλους, διογκώντας στιγμές, βουτώντας στο ασυνείδητο των προσώπων του Σοφοκλή ( με πολύτιμο αρωγό τις αφηγήσεις από το σενάριο του Παζολίνι) συνθέτουν ενώπιον μας τον άνθρωπο που ξεκινάει ως σωτήρας και καταλήγει ως «άθλιο συντρίμμι», ως « τυφλός ζητιάνος και προφήτης».
Μια «ψιθυριστή» παράσταση που επιχειρεί να αναμοχλεύσει την εσωτερική διαδρομή των προσώπων και να αποκαλύψει την οδύνη που συνθέτουν ερήμην τους. Μια βουτιά στο υποσυνείδητο, σε μια μνήμη/ σε μια γνώση  που ενυπάρχει μέσα μας και που παλεύουμε αενάως να μην δούμε.
Η παράσταση αποτελεί μια συνέχεια της έρευνας που αρχίσαμε με τη Θεοδώρα Καπράλου με τη «Μήδεια» του Ευριπίδη ( Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017), που σκοπό έχει να ψηλαφήσει τους «τραγικούς ήρωες» από απόσταση αναπνοής και να διερευνήσει τις άλεκτες περιοχές που ενυπάρχουν στα επιχειρήματα τους.» – Δημήτρης Καραντζάς
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Παίζουν: Μιχάλης Σαράντης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης
Μετάφραση (Οιδίποδα του Σοφοκλή): Μίνως Βολανάκης
Μετάφραση (Οιδίποδα του Παζολίνι): Δημήτρης Αρβανιτάκης
Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου
Σκηνοθεσία- διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Δημήτρης Καραντζάς
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Γιώργος Πούλιος
Φωτογραφίες & εικαστικό αφίσας: Γκέλυ Καλαμπάκα
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
Τιμές εισιτηρίων: 18€ γενική είσοδος, 15€ ανεργίας, φοιτητικό, άνω των 65, πολύτεκνοι, ΑμεΑ Προπώληση: 18 (Κανονικό) & 15€ (Μειωμένο)

11) Τετάρτη 12  Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.: Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη του Αργύρη Αθανασίου».
Τιμές εισιτηρίων : 5€ 

 Δευτέρα 17 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.: Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο Τζακ και η Φασολιά», από το Μικρό θέατρο Λάρισας.
Τιμές εισιτηρίων : 10€ Γενική είσοδος, ανεργίας, φοιτητικό, πολύτεκνοι, ΑμεΑ 8€
Προπώληση: 8€ 

 Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.: Συναυλία με τον «ΑΛΚΙΝΟΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ».
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μόνος επί σκηνής, παίζει και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντας μας στη στιγμή της δημιουργίας τους. Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει με μια κιθάρα ή ένα λαούτο και μοιράζεται αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας.
Το πρόγραμμα αυτό έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα, σε μικρούς συναυλιακούς χώρους ή σε μεγάλα θέατρα, όπως το Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα και το Θέατρο Δάσους στην Θεσσαλονίκη. Ένα πρόγραμμα ακρόασης αλλά και συμμετοχής, που μας ταξιδεύει μέσα από τις εντάσεις και τις σιωπές του στον πυρήνα της ιερής αυτής τέχνης. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα ίδια τα τραγούδια. Στέκονται μπροστά μας γυμνά και ευάλωτα, όπως γεννήθηκαν, αλλά και δυνατά όσο ποτέ. Μαζί τους ζούμε την κατάργηση της απόστασης, την μαγεία της συνύπαρξης και την μετατροπή του μοναχικού σε συλλογικό.
Τιμές εισιτηρίων : 15€ Γενική είσοδος 
Προπώληση: 15€

Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.: Παιδική Θεατρική Παράσταση «Έλμερ…Ο Παρδαλός Ελέφαντας».
Ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών ζωντανεύει σε μια καταπληκτική θεατρική παράσταση. Η επίσημη θεατρική διασκευή του Έλμερ του Παρδαλού Ελέφαντα είναι εμπνευσμένη από τα παιδικά βιβλία του Ντέιβιντ Μακ Κι, σε έκδοση της Andersen Press (από το 1989) και περιέχει όλα τα εκπαιδευτικά νοήματα σύμφωνα με τις αξίες που εκπροσωπεί ο Έλμερ. Η παράσταση είναι η Ελληνική προσέγγιση των χαρακτήρων των βιβλίων με πρωτότυπο σενάριο, στίχους, μουσική, σκηνικά, τρισδιάστατες κούκλες και κοστούμια.
Μια διασκεδαστική περιπέτεια ξεκινάει για τον Έλμερ τον Παρδαλό Ελέφαντα στην αναζήτηση του ουράνιου τόξου. Λιοντάρια, σκανταλιάρικες μαϊμούδες, ιπποπόταμοι, μπλε πουλιά θα βρεθούν στο δρόμο του και μέσα από τις ιστορίες του, δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσουν στα παιδιά έννοιες κι αξίες όπως η διαφορετικότητα, η φιλία, η μοναδικότητα, η ομαδικότητα, η ομόνοια, η ευγένεια, η αλληλεγγύη κ.α.
Τιμές εισιτηρίων : 10€ Γενική είσοδος 
Προπώληση: 10€

15) Δευτέρα 24  Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.: Θέατρο Σκιών Καραγκιόζη του Κώστα Σπυρόπουλου».
Τιμές εισιτηρίων (ημέρα παράστασης):  5€

 Τετάρτη 26  Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.: Θεατρική Παράσταση, «Ράφτης Κυριών», του Ζωρζ Φεντώ.
Τα έργα του Ζωρζ Φεντώ. Όσο «επιφανειακά» και «αντιπνευματικά» φαίνονται, τόσο απαιτητικά είναι στη σκηνική τους πραγμάτωση. Η φάρσα, αυτό το υποείδος της κωμωδίας, που αντιμετωπίζεται συνήθως με απαξιωτικό τρόπο από καλλιτέχνες και καλλιτεχνίζοντες, είναι ο χώρος που ο ηθοποιός οφείλει να γίνει δημιουργός και ποιητής ενός χρόνου που την ίδια στιγμή θα τον συμμεριστεί το κοινό. Στόχος είναι το γέλιο το πρωτόγονο. Δηλαδή η μεγάλη μας παρηγοριά.
Παίζουν οι Ηθοποιοί
Γιάννης Μπέζος, Τάσος Γιαννόπουλος, Ελένη Ουζουνίδου, Άννα Κουτσαφτίκη, Γιάννα Παπαγεωργίου, Λεωνίδας Μαράκης, Θανάσης Ισιδώρου, Κωνσταντίνα Ντανταμη, Ντένια Στασινοπούλου
Συντελεστές
Μετάφραση- σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος - Μουσική-τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς - Σκηνικά-κοστούμια: Αντώνης Χαλκιάς - Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας - Βοηθός Σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου - Παραγωγή: Αφοι Τάγαρη
Τιμές εισιτηρίων: 20€ γενική είσοδος, 15€ ανεργίας, φοιτητικό, άνω των 65, πολύτεκνοι, ΑμεΑ Προπώληση: 20 (Κανονικό) & 15€ (Μειωμένο)
                 
17) Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.: Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας».
Τιμές εισιτηρίων : 
Προπώληση: 


Σάββατο 29 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.: Θεατρική Παράσταση «ΑΧ ΕΡΩΤΑΣ» του Φεντερικό Γκαρθία Λόρκα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης αυτό το καλοκαίρι, παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή του, το έργο «Αχ Έρωτα!». Μία παράσταση-ύμνος στην δύναμη της αγάπης, βασισμένη στον ερωτικό, ποιητικό λόγο του Φ. Γκ. Λόρκα. Πρόκειται για μία παράσταση-σύνθεση τεσσάρων έργων του μεγάλου ποιητή και δραματουργού Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Την τριλογία του «Ματωμένος Γάμος», «Γέρμα» και «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», μαζί με την λαϊκή κωμωδία «Η Θαυμαστή Μπαλωματού». Η σύνθεση και σκηνοθεσία είναι της Νανάς Νικολάου.

Μία παράσταση-σύνθεση τεσσάρων έργων του μεγάλου ποιητή και δραματουργού Φεντερίκο Γκαρθία ΛΟΡΚΑ. Την τριλογία του «Ματωμένος Γάμος», «Γέρμα» και «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», μαζί με την λαϊκή κωμωδία «Η Θαυμαστή Μπαλωματού».
«Αχ Έρωτα…!».  Ο άνθρωπος μπροστά στις πραγματικότητες που τον τυλίγουν: τη Φύση, τον Έρωτα, την Ζωή και τον Θάνατο!  Ένα έργο, παθιασμένο, λυπητερό, ρομαντικό, παιχνιδιάρικο, γιορταστικό.  Όπως ο Έρωτας.  Όπως τον μελοποίησαν μεγάλοι Έλληνες συνθέτες, όπως ο Χατζηδάκις, ο Θεοδωράκης, ο Ξαρχάκος, ο Λεοντής και ο Γλέζος.
«Αχ Έρωτα…!» μία παράσταση – σύνθεση όλων των τεχνών με οδηγό ένα συγγραφέα που σε όλες τις τέχνες εντρυφούσε, για να τραγουδήσει τον Έρωτα και τον Άνθρωπο, όπως τον πλησίασε, τον παρατήρησε και τον αγάπησε.
Παίζουν : Νάντια Μπουλέ, Παναγιώτης Πετράκης, Γιάννης Καλατζόπουλος, Δήμητρα Στογιάννη, Χρήστος Ντόβας,  Πελαγία Αγγελίδου, Έφη Σισμανίδου, Δημήτρης Συνδουκάς
*Στο ρόλο της Μπερνάντα Άλμπα ακούγεται η φωνή της μεγάλης κυρίας του θεάτρου Λήδας Πρωτοψάλτη
Συντελεστές παράστασης
Σύνθεση – Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Χαρά Τσουβαλά
Στο πιάνο ο Κωνσταντίνος Κωτούλας.
Στην παράσταση ακούγονται τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, πάνω στην ποίηση του Λόρκα.
Τιμές εισιτηρίων: 15€ γενική είσοδος, 12€ Μαθητικό, Φοιτητικό, Ανέργων, Πολυτέκνων, ΑμεΑ. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ
Προπώληση: 12€

 Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.: Συναυλία με τον «ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΑΛΑΜΑ».
Ο Σωκράτης Μάλαμας μετά από πολλά χρόνια και πάλι σ’ ένα ακουστικό live.
Αγαπημένα τραγούδια της μέρας και της νύχτας από την αρχή της καριέρας του έως σήμερα, ασπρόμαυρες ιστορίες, φάλτσοι χρησμοί, κάτοπτρα και λαϊκά τραγούδια που τον καθιέρωσαν ως κιθαρίστα και τραγουδιστή.
Μαζί του η Ιουλία Καραπατάκη, ο Δημήτρης Λάππας και ο Γιάννης Μάλαμας
Τιμές εισιτηρίων : 15€ Γενική είσοδος 
Προπώληση: 15€