MY KTEO

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πανσελήνου του Αυγούστου 2020 σε Χαλκίδα και Σκύρο


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανσελήνου του Αυγούστου 2020 που διοργανώνει του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 ο Αρχαιολογικός Χώρος του Φρουρίου του Καράμπαμπα στη Χαλκίδα, στον ανατολικό προμαχώνα του οποίου
φιλοξενείται η έκθεση γλυπτών με τίτλο «Σπαράγματα μιας πόλης: Έκθεση μεσαιωνικών γλυπτών της Χαλκίδας» καθώς και η Καστροπολιτεία της Σκύρου, στη Χώρα της Σκύρου θα είναι ανοικτοί για το κοινό με ελεύθερη είσοδο τις ώρες:  20:00 έως 24:00 για το Αρχαιολογικό Χώρο του Φρουρίου του Καράμπαμπα και 18:00-24:00 για την Καστροπολιτεία της Σκύρου στη Χώρα της Σκύρου.
Οι Αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας κ.κ. Σ. Κατσάλη και Δ. Κοτρίκλας για το Φρούριο του Καράμπαμπα και Χρ. Βαρελά για την Καστροπολιτεία της Σκύρου θα παρευρίσκονται στους παραπάνω χώρους για να καθοδηγήσουν τους επισκέπτες και να μιλήσουν μαζί τους για την ιστορία των συγκεκριμένων μνημείων τις ώρες:
         20:00-22:00 στον Αρχαιολογικό Χώρο του Φρουρίου του Καράμπαμπα στη Χαλκίδα και στην Έκθεση γλυπτών με  τίτλο «Σπαράγματα μιας πόλης: Έκθεση μεσαιωνικών γλυπτών της Χαλκίδας»
         18:00-21:30 στην Καστροπολιτεία της Σκύρου στη Χώρα της Σκύρου.
Ενημερώνουμε τέλος ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. 

Πληροφορίες: Γραμματεία ΕΦΑ Ευβοίας, τηλ: 22210 22402