MY KTEO

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Αίτημα παράτασης αντικατάστασης ταμειακών μηχανών έως τέλος του 2020

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εύβοιας Ηλίας Θαλάσσης  έχει αποστείλει επιστολή στον Διοικητή της ΑΑΔΕ, προκειμένου να αιτηθεί μια ακόμη παράταση αντικατάστασης των ταμειακών μηχανών, η οποία έχει οριστεί ήδη έως τις 31η Οκτωβρίου
Όπως αναφέρει : "Η αναγκαιότητα διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ είχε ανακοινωθεί πολλά χρόνια πριν και είχαμε μπει στη λογική να διαθέτουμε ταμειακές μηχανές με προδιαγραφές, όμως με τα νέα δεδομένα οι προδιαγραφές αυτές δεν αρκούν. Το θέμα αυτό επανήλθε φέτος με την υποχρεωτική αντικατάσταση τους ή την αναβάθμισή τους, όπου αυτή είναι δυνατή.
Η παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο λόγω της πανδημίας ήταν ορθή και ήταν αποτέλεσμα πιέσεων. “Θεωρούμε ότι με την μέχρι τώρα αρνητική πορεία της εμπορικής αγοράς είναι αναγκαία μια παράταση μέχρι τέλος του έτους 2020, ώστε να υπάρχει ένα περιθώριο οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων. Το κόστος αντικατάστασης ξεκινά από €300 και ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης μπορεί να είναι μεγαλύτερο, ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις που επιχειρήσεις διαθέτουν περισσότερες από μία ταμειακές. Στην παρούσα οικονομική συγκυρία, η αντικατάσταση ή ακόμα και η αναβάθμιση της ταμειακής μηχανής, αποτελεί ένα επιπλέον κόστος για την επιχείρηση, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει επανέλθει από το πλήγμα του κορονωϊού. Θεωρούμε δίκαιο το αίτημα επανεξέτασης της παράτασης μέχρι τέλος του έτους. Άλλωστε η αναμονή τόσων χρόνων δεν επρόκειτο να αλλάξει για μια παράταση επιπλέον μηνών".