MY KTEO

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Βάσεις 2020: Οι εκτιμήσεις ανά πεδίο - Ποιες σχολές γκρεμίζονται


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της χώρας, καθώς γίνονται προσπάθειες να ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή 28 Αυγούστου ή το αργότερο τη Δευτέρα 31 του μήνα.
Φέτος, οκτώ στους 10 υποψηφίους θα περάσουν σε κάποιο τμήμα ή σε κάποια σχολή, καθώς περίπου 100.000 υποψήφιοι διεκδικούν 77.970 θέσεις. Εκτιμήσεις ανά πεδίο
 Συγκεκριμένα και ανά επιστημονικό πεδίο αναμένεται:
 Στο 1ο πεδίο των Ανθρωπιστικών Επιστημών, σταθερότητα και οριακές πτώσεις σε Νομικές και Ψυχολογίες. Εντυπωσιακή θα είναι η πτώση σε όλες τις υπόλοιπες σχολές η οποία θα υπερβεί τα 1.000 μόρια στα περιφερειακά τμήματα του συγκεκριμένου πεδίου.

Στο 2ο πεδίο των Θετικών Επιστημών, συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης, καθώς ο αριθμός των εισακτέων είναι μεγαλύτερος από εκείνον των υποψηφίων. Κάτω από τη βάση θα είναι όμως όλα τα τμήματα των Μαθηματικών εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στο 3ο πεδίο των Ιατρικών Επιστημών επίσης εντυπωσιακή και ιστορική θα είναι η πτώση στις Ιατρικές Σχολές, η οποία αναμένεται ότι θα φτάσει τα 800 μόρια. Η πτώση οφείλεται στη δυσκολία της Βιολογίας και στη μείωση του αριθμού των διαγωνισθέντων με το νέο σύστημα καθώς πολλοί απόφοιτοι επέλεξαν το παλαιό σύστημα.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο της Οικονομίας και Πληροφορικής, φαίνονται ανοδικές τάσεις 200-300 μορίων στα τμήματα των κεντρικών Πανεπιστημίων λόγω μετακίνησης πολλών υποψηφίων προς αυτό το επιστημονικό πεδίο.