MY KTEO

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

ΔΕΗ: Μειώσεις στους λογαριασμούς έως 30/9 -Ποιοι ωφελούνται


Η ΔΕΗ κατανοώντας τις ιδιαίτερα αυξημένες ενεργειακές ανάγκες της θερινής περιόδου διατηρεί την έκπτωση 8% για τις καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh για τους οικιακούς πελάτες έως τις 30.09.2020.

Παράλληλα, στηρίζει την επανεκκίνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενισχύοντας την
προσπάθεια να ψηφιοποιήσουν περαιτέρω τις δραστηριότητές τους και προσφέρει έκπτωση €5 (ή €2,5 μηνιαίως) στους λογαριασμούς e-bill για όλους τους πελάτες, ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα επιλέξουν να εγγραφούν και να λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό.

Συγκεκριμένα τα ευνοϊκά μέτρα αφορούν στα παρακάτω:

• Κατάργηση του 2ου κλιμακίου στη χρέωση ενέργειας όλων των Οικιακών τιμολογίων (Γ1 και Γ1Ν) η οποία ισοδυναμεί με έκπτωση 8%. Οπότε, η τιμή χρέωσης για τις καταναλώσεις ημέρας άνω των 2.000kWh (2ο κλιμάκιο) εξισώνεται με του 1ου κλιμακίου δηλ. η χρέωση από 0,11936€/kWh μειώνεται σε 0,11058 €/kwh.

• Κατάργηση της χρέωσης 1€ για κάθε έγχαρτο λογαριασμό.
• Διατήρηση της έκπτωσης που παρέχεται στους πελάτες e-bill με Επαγγελματικό τιμολόγιο Γ21, Γ22 και Γ23 και Αγροτικό για κάθε ηλεκτρονικό λογαριασμό, 5€ για τους Διμηνιαίους και 2,5€ για τους Μηνιαίους.
-Ποιες κατηγορίες ευνοούν;

Με τα νέα ευνοϊκά μέτρα ευνοείται σχεδόν το σύνολο των πελατών και συγκεκριμένα:
Οι Οικιακοί πελάτες με τιμολόγια Γ1 και Γ1Ν
Οι πελάτες με Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)
Οι Ευάλωτοι Β και  Γ, δηλαδή άτομα που στη σύνθεση του νοικοκυριού τους περιλαμβάνεται άτομο/άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και όσοι έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό (70ό) έτος της ηλικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει άλλο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το ως άνω όριο ηλικίας (ΦΕΚ Β’ 5030/13.11.2018).
Όλοι οι επαγγελματίες πελάτες οι οποίοι έχουν επιλέξει ή θα επιλέξουν να λαμβάνουν το λογαριασμό τους μόνο ηλεκτρονικά.
-Ποιο το διάστημα εφαρμογής των νέων μέτρων;

Τα νέα ευνοϊκά μέτρα θα ισχύουν έως 30.09.2020.

-Ποιες κατηγορίες Ευάλωτων πελατών ευνοούνται από τα νέα τιμολογιακά μέτρα;


Ευνοούνται όλες οι κατηγορίες των Ευάλωτων πελατών γιατί μειώνονται οι τιμές χρέωσης των βασικών τιμολογίων Γ1 και Γ1Ν.

-Πως επωφελούνται οι πελάτες με Κοινωνικό Τιμολόγιο από τα νέα τιμολογιακά μέτρα;

Οι πελάτες που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) εκτός από την έκπτωση που λαμβάνουν ήδη από την πολιτεία 0,075€/kWh (ΚΟΤ Α) και 0,045€/kWh (ΚΟΤ Β), επωφελούνται όπως και όλοι οι υπόλοιποι οικιακοί πελάτες από την κατάργηση του παγίου και του 2ου κλιμακίου στη χρέωση ενέργειας για καταναλώσεις άνω των 2.000kWh.