MY KTEO

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

4.706 προσλήψεις μέσα στο Σεπτέμβριο για την αντιμετώπιση της πανδημίας


Ενεργοποιούνται πέντε διαγωνισμοί για την αντιμετώπιση του δευτέρου κύματος της πανδημίας. Με προσωπικό ενισχύονται οι φορείς που βρίσκονται στην πρωτη γραμμή άμυνας όπως ΕΚΑΒ, νοσοκομεία, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Γενικη Γραμματεια Πολιτικής Προστασίας. Παράλληλα
με προκήρυξη εξπρες θα προσληφθούν 655 άτομα στον ΟΑΣΑ για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω COVID-19. Συμφωνα με τον Ελεύθερο Τυπο, ολοι οι παραπάνω διαγωνσιμοί δρομολογούνται για το Σεπτέμβριο.

400 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων

Ηδη το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει το πράσινο φως στου ΟΤΑ να προσλαμβάνουν εποχικούς υπαλλήλους με τετράμηνες συμβάσεις εργασίας προκειμένου να καλύψουν τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα. Πριν από λίγες μέρες ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε την πρόσληψη 400 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων με προκήρυξη που θα δημοσιοποιηθεί το Σεπτέμβριο. Όπως είπε οι μισοί από αυτούς θα αναλάβουν καθήκοντα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από 7/9 οι αιτήσεις για 1.209 θέσεις

Παράλληλα μέσα στο φθινόπωρο διορίζονται 1.116 μόνιμοι στα νοσοκομεία και μέχρι τις αρχές του 2021 θα πιάσουν δουλειά και οι 1.209 νέοι υπάλληλοι που ετοιμάζουν τώρα το φάκελο διορισμού και θα ξεκινήσουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 7 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την προκήρυξη, η προθεσμία για τις αιτήσεις στις κατηγορίες Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λήγει στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00. Παράλληλα, η προθεσμία για αιτήσεις στην κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, και λήγει στις 8 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:00.Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, πρέπει: 1. Να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr) και να προσκομίσουν παράβολο τριών (3) Ευρώ, το οποίο προμηθεύεται ο υποψήφιος ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέγοντας ® Φορέας Δημοσίου ® Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis. gr). Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε. ή Υ.Ε.). Η υποβολή περισσοτέρων της μιας αιτήσεων για θέσεις της ίδιας προκήρυξης ή η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Ανανέωση συμβάσεων για τους εποχικούς

Ταυτόχρονα την επέκταση των συμβάσεων που λήγουν άμεσα αλλά και νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ, εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας σημειώνοντας ότι είναι κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την πορεία της πανδημίας.  Συγκεκριμένα σε συνέντευξη του σημειώσε «Προσλάβαμε πάνω από 6.000 υγειονομικούς, ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και ενισχύσαμε όλες τις δομές μας. Στη μάχη αυτή θα παραμείνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, είτε λήγει η σύμβασή τους, άμεσα, είτε σε κάποιους μήνες, οι συμβάσεις αυτές θα επεκταθούν και θα ανανεωθούν».

Άλλες 2.250 θέσεις νοσηλευτών

Όπως έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, επίκεινται οι διαδικασίες της μονιμοποίησης, με κριτήρια, φυσικά, των επικουρικών νοσηλευτών οι οποίοι είχαν προσληφθεί εν μέσω Covid και προ Covid. Εν συνεχεία αναφέρε «θα ήθελα να θυμίσω ότι φέραμε νόμο στη Βουλή που έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν την ειδικότητά τους οι νοσηλευτές εντός νοσοκομείων, όπως και οι ιατροί. Αυτό σημαίνει ότι θα μπουν άλλοι 2.250 νοσηλευτές μέσα στο σύστημα».

192 προσλήψεις στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Πράσινο φως για την πρόσληψη προσωπικού άναψε το υπουργείο Εσωτερικών στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 (Α΄ 280), για την κάλυψη της απρόβλεπτης και επείγουσας ανάγκης αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και των σχετικών, υγειονομικών και άλλων κινδύνων. Το προσωπικό που θα προσληφθεί δεν μπορεί να υπερβεί τα εκατόν ενενήντα δύο (192) άτομα. Το αντικείμενο της σύμβασης εργασίας του προσωπικού θα αφορά στην ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών κορωνοϊού COVID-19 και των στενών επαφών τους, καθώς και τη συνδρομή στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής, υγειονομικής ή άλλης απειλής. Για τους σκοπούς ενίσχυσης του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων το ανωτέρω προσωπικό δύναται να τοποθετείται και στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.). Η διαδικασία πρόσληψης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2020. Τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, η διάρκεια απασχόλησής του, που δεν μπορεί να υπερβεί κατ’ ανώτατο όριο τους οκτώ (8) μήνες, και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια αναφορικά με το πλαίσιο, τον τρόπο και τη διαδικασία εφαρμογής του παρόντος καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης.

655 οδηγοί και τεχνίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιευτηκε πριν από λίγες μέρες, δίνεται η δυνατότητα στον ΟΑΣΑ να προχωρήσει σε 655 μόνιμες προσλήψεις, σε ειδικότητες αιχμής, με fast track διαδικασίες αλλά υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ. Ο ΟΑΣΑ θα μπορεί επίσης πλέον να ενισχύσει το στόλο των αστικών λεωφορείων με 203 οχήματα και 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση μέσω σύμπραξης με τα ΚΤΕΛ. Πιο αναλυτικά, το πρώτο άρθρο της ΠΝΠ προβλέπει ότι κατά τους επόμενους μήνες ο ΟΑΣΑ μπορεί να προχωρά στη σύναψη συμβάσεων παροχής συγκοινωνιακού έργου, μίσθωσης λεωφορείων και παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης σε επαγγελματίες οδηγούς. Οι συμβάσεις θεωρούνται κατεπείγουσας ανάγκης και με την πρόσκληση σε διαπραγμάτευση θα καθορίζεται και η χρονική τους διάρκεια. Το δεύτερο άρθρο της ΠΝΠ αφορά στη στελέχωση των αστικών συγκοινωνιών του ΟΑΣΑ για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω COVID-19. Συγκεκριμένα θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, για τις ειδικότητες: ΔΕ ή ΤΕ Οδηγών, ΔΕ ή ΤΕ Μηχανοδηγών, ΔΕ ή ΤΕ Τεχνιτών πάσης φύσεως οχημάτων και συρμών από τις εταιρείες Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε., Ο.ΣΥ. Α.Ε., ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Οι προσλήψεις θα γίνουν με ευθύνη των οικείων φορέων, αλλά με κριτήρια και υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.