MY KTEO

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Πώς θα κάνουμε διακοπές σε 50 χρόνια


Πώς θα είναι οι διακοπές το 2070 αποκαλύπτει η ιστοσελίδα www.willerby.com
Aναλυτικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα οι τάσεις για τις διακοπές σε 50 χρόνια θα είναι οι εξής:
1.Τέλος οι οικονομικές καλοκαιρινές διακοπές

Οι παραδοσιακές καλοκαιρινές διακοπές διάρκειας 2 εβδομάδων δεν θα υπάρχουν λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά και της αλλαγής στα πρότυπα εργασίας. Αντ' αυτού, πολλοί θα μπορούν να επιλέξουν να ταξιδεύουν μόνο στο εξωτερικό κάθε 4 έως 5 χρόνια, ενώ λόγω των ευέλικτων μορφών απασχόλησης πολλοί άνθρωποι θα μετακομίζουν για εργασία στο εξωτερικό για κάποιους μήνες, ενώ ήδη θα απασχολούνται εργασιακά στη Μ. Βρετανία για παράδειγμα.

2. Λιγότερο άγχος (χάρη στον ψηφιακό βοηθό )
Ο προσωπικός βοηθός θα βοηθά τον ταξιδιώτη στην οργάνωση των διακοπών του. Η αύξηση των αυτόνομων αυτοκινήτων θα κάνει το ταξίδι λιγότερο αγχωτικό.
3.Αναβίωση των ξεχασμένων παράκτιων πόλεων
Οι διεθνείς προορισμοί θα γίνουν λιγότερο επιθυμητοί και οι ταξιδιώτες αναμένεται να στραφούν προς παράκτιες πόλεις του εσωτερικού.
4. Τετραπλασιασμός τιμών
Η κλιματική αλλαγή θα σημαίνει ότι ο αριθμός των προορισμών στους οποίους θα μπορεί να ταξιδέψει κάποιος θα είναι μειωμένος. Ενώ όσοι θα επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι τιμές μπορεί να είναι έως και 4 φορές επάνω σε 50 χρόνια από ό,τι είναι σήμερα.
5. Τα ρομπότ
Τα ρομπότ και ο ψηφιακός θόρυβος θα είναι παντού το 2070. Θα φοράμε «γυαλιά μικτής πραγματικότητας» για έως και 10 ώρες την ημέρα. Αυτό θα σημαίνει ότι στις διακοπές θα αναζητούν έναν πιο απλό τρόπο ζωής.
6. Οι σχέσεις
Οι άνθρωποι θα απομονωθούν καθώς θα εργάζονται από το σπίτι και οι διακοπές θα είναι η τέλεια ευκαιρία να συναντήσουν έναν σύντροφο όχι για να ζήσουν το ρομάντσο των διακοπών αλλά για μακρόχρονη σχέση.

7. Επαφές με νέους ανθρώπους και εμπειρίες
Οι κύκλοι φίλων θα συρρικνωθούν, καθώς πολλοί θα βασίζονται στη χρήση των social media. Λόγω αυτού, πολλοί θα αναζητήσουν νέες εμπειρίες γνωρίζοντας νέους ανθρώπους
8.Τρισδιάστατη εκτύπωση εξοχικών κατοικιών
Οι διακοπές θα δίνουν τη δυνατότητα επιστροφής στη φύση και θα υπάρξουν εξοχικές κατοικίες σε στυλ Hobbit, ενσωματωμένες στο φυσικό τοπίο. Η τάση για τρισδιάστατα εκτύπωση σπιτιών θα επεκταθεί στις εξοχικές κατοικίες και θα υπάρχουν "ζωντανοί" τοίχοι όπου οι παραθεριστές θα μπορούν να επιλέξουν τα δικά τους φυτά και βότανα.

Με πληροφορίες από το willerby.com