MY KTEO

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Η Απόδοση Εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερέτρια


 Την Κυριακή 23 Αυγούστου το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος τα Εγκώμια της Παναγίας και ακολούθως η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερέτρια με την παρουσία των πιστών που τίμησαν την εορτή και τήρησαν  τις υγειονομικές

διατάξεις.






Την Θεία Λειτουργία ετέλεσε ο Πανοσ Αρχιμ Θεαγένης Κόλλιας εφημέριος Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα Ερέτριας με την συμμετοχή των ιεροψαλτών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Θεαγένης και αναφέρθηκε στην εορτή της αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία είναι γνωστή ως τα εννεάμερα της Παναγίας τονίζοντας ότι  οι χριστιανοί  την  Παναγία την έχουν ένα μέλος της οικογένειας τους ένα δικό τους οικογενειακό πρόσωπο  και οφείλουν να τηρούν τις παραδόσεις και τα έθιμα όπως έπραξαν  οι Απόστολοι περικυκλούντες  το σκήνος της Παναγίας έτσι οφείλουν   όταν κάποιος συγγενής τους φύγει απο την ζωή.

Εν συνεχεία  κάλεσε τους πιστούς να έχουν την Παναγία στην καρδιά τους σε χαρές και λύπες και εκείνη σαν στοργική  μητέρα  θα τους προατατεύει.


Τέλος ευχήθηκε στους κτήτορες του ιερού ναού την αξιότιμη οικογένεια κ. Συνοδινού με καταγωγή απο την Αμοργό η οποία ανήγειραν τον ιερό ναό προς τιμή της Παναγίας.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.