MY KTEO

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Διαμαρτυρία Καραβά που αφορά τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν για την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών των μόνιμων εκπαιδευτικών μετά από εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας


Αφού προηγήθηκε εγκύκλιος (Αρ. Πρωτ.: 102027/ΓΔ5/30-7-2020) "βόμβα" του Υπουργείου Παιδείας, ως μέλη του ΠΥΣΠΕ Εύβοιας, είμαστε υποχρεωμένοι να επισπεύσουμε και να ολοκληρώσουμε τις υπηρεσιακές μεταβολές των μόνιμων εκπαιδευτικών από τη Δευτέρα 3
Αυγούστου έως την Παρασκευή 14 Αυγούστου, στο μέσο των καλοκαιρινών διακοπών για τους περισσότερους από εμάς.
Οι υπηρεσιακές αυτές μεταβολές ολοκληρώνονταν κάθε χρόνο στο τέλος Αυγούστου με αρχές του Σεπτέμβρη διότι τα δεδομένα των σχολικών μονάδων την περίοδο αυτή αλλάζουν από μετεγγραφές και εγγραφές μαθητών, άδειες εκπαιδευτικών, β΄ φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών κ.ά.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με αυτή την εγκύκλιο δείχνει τις πραγματικές της προθέσεις και αποδεικνύει περίτρανα ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους εκπαιδευτικούς, που πολλοί από αυτούς ενδέχεται να βρεθούν σε κενά που δεν επιθυμούν (διότι θα προκύψουν και άλλα στο επόμενο χρονικό διάστημα). Ενδιαφέρεται μόνο για τα «διορισμένα» στελέχη της, τα οποία χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς συνεντεύξεις και χωρίς κάποιοι από αυτούς να έχουν τολμήσει να πάρουν μέρος σε καμία διαδικασία κρίσεων στο παρελθόν με αξιοκρατικά κριτήρια, σπεύδουν να κάνουν αιτήσεις για να καταλάβουν θέσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης μέσα από μια αδιαφανή και καθαρά κομματική διαδικασία «fast track» και μετά τις 17 Αυγούστου να αναλάβουν υπηρεσία  έχοντας ως προσόν την κομματική τους ταυτότητα και τους παραταξιακούς «φίλους τους». Η εκπαίδευση επιστρέφει στις μαύρες σελίδες του 2004!
Στο διάστημα των δέκα εργάσιμων ημερών (από 3 έως 14 Αυγούστου 2020), θα πρέπει να ανακοινωθούν οι λειτουργικές υπεραριθμίες σχολικών μονάδων, να πραγματοποιηθεί κρίση και τοποθέτηση των υπεράριθμων συναδέλφων μετά από δήλωσή τους, να επαναπροσδιοριστούν τα λειτουργικά κενά, να δοθεί προθεσμία για τροποποιητικές δηλώσεις απόσπασης ή προσωρινής τοποθέτησης και να ολοκληρωθούν οι αποσπάσεις όλων των ειδικοτήτων.
Ως αιρετός εκπρόσωπος όλων των συναδέλφων, στο 1ο υπηρεσιακό συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 με θέμα: «Λειτουργικές υπεραριθμίες σχολικών μονάδων», θα ζητήσω να καταγραφεί η δυνατότητα κατάθεσης αίτησης θεραπείας από τους συναδέλφους κατά το 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Η παραπάνω Ενημέρωση - Διαμαρτυρία μου, απεστάλη και στον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.
Με εκτίμηση και σεβασμό
Καραβά Μελπομένη, Δασκάλα – Αιρετός ΠΥΣΠΕ Εύβοιας και μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας