MY KTEO

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Συμεών Κεδίκογλου: Απαιτείται αποκατάσταση, καταλογισμός ευθυνών και γρήγορη δράση για το μέλλον!

Βαθειά οδύνη και ανείπωτος ο πόνος για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και τη βιβλική καταστροφή στο νησί μας. Στις οικογένειες των οικείων θερμά συλλυπητήρια!
Για τις τεράστιες ζημιές όμως απαιτείται αποκατάσταση, καταλογισμός ευθυνών και γρήγορη δράση

για το μέλλον!
- Τα φυσικά φαινόμενα ήταν όντως ισχυρά, πρέπει όμως να προετοιμαστούμε και να μάθουμε να ζούμε με αυτά. Έγιναν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά από τις περσινές πυρκαγιές όπως είχαν εξαγγελθεί; Τα έργα στο Λήλαντα -ευθύνης κυρίως της Περιφέρειας- πότε θα σταματήσουν να είναι μακέτες που αναγγέλλονται επί σειρά ετών και επί σειρά κυβερνήσεων; Ας βάλει στοίχημα η σημερινή να τελειώσει επί των ημερών της. Απαιτούνται έργα υποδομής και ουσίας, οχι βιτρίνας για αποθέωση στα μέσα ενημέρωσης! Πολίτες και μέσα οφείλουμε να γίνουμε πιο απαιτητικοί!
- Σε μια έτσι κι αλλιως δύσκολη οικονομική συγκυρία η κυβέρνηση πρέπει να ανοίξει το «πουγκί» και να ενισχύσει τους πληγέντες αφού προηγηθεί άμεση κ λεπτομερής καταγραφή. Παράλληλα όμως με την εφάπαξ ενίσχυση και τα έργα απαιτείται ένα «σχέδιο Μάρσαλ τοπικού επιπέδου» με ορίζοντα τριετίας που θα προνοεί για δάνεια, φοροαπαλλαγές και διευκόλυνση επιχειρήσεων και αγροτών ώστε ο τόπος να ανασάνει και να ξαναπάρει μπροστά!
ΥΓ 1. Η δήλωση του υφ. πολιτικής προστασίας για το 112 είναι ανάξια σχολιασμού.
2. Καθώς η μόνη πρόσβαση από και προς την Εύβοια τώρα είναι δια θαλάσσης, για όσο διάστημα ο δρόμος με ευθύνη της πολιτείας παραμένει κλειστός οφείλει να επιδοτήσει επιπλέον δρομολόγια για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος στις ουρές που δε φταίει να πληρώνει και να ταλαιπωρείται.