MY KTEO

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Η Κάρυστος τίμησε τον εξ αυτής γόνο τον Όσιο Γεράσιμο τον Ευβοέα


Με  λαμπρότητα  πανηγύρισε  και  τίμησε   η ηλιόλουστος και παραθαλάσιος πόλη της Καρύστου την  εκ  μεταθέσεως  από της  τελευταίας Κυριακής  του  μηνός  Ιουλίου όπως  συνηθίζεται  να τιμάται  η ετήσιος εορτή 
 στον τιμώμενο    Όσιο και θεοφόρο πατέρα ημων Γεράσιμο  τον  Ευβοέα τον γόνο   εκ  Καρύστου  ο οποίος  υπήρξε  μαθητής  του  Αγίου  Γρηγορίου του  Σιναϊτου  και  συνασκητής  του  για  μεγάλο διάστημα  ο οποίος με την έντονη άσκηση και την αδιάλειπτη προσευχή του έγινε άξιο πρότυπο των σιναϊτών μοναχών.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ  Σεραφείμ  έλαβαν χώρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της πόλεως της Καρύστου με τις προβλεπόμενες τηρούμενες υγειονομικές διατάξεις όπου τελέσθηκε το Σάββατο το απόγευμα του Σαββάτου 1ης Αυγούστου 2020 ο Μέγας Πανηγυρικός  Εσπερινός με προεξάρχοντα τον άγοντα την ονομαστική εορτή του εκ Καρύστου καταγομένου Πανοσ Αρχιμ Γερασίμου Παρίση την συμμετοχή των εφημερίων του ιερού ναού των  ιερέων  απο ενορίες της επαρχίας Καρύστου και των παρισταμένων πιστών.

Την Κυριακή το πρωί στον προαναφερθέντα ιερό ναο τελέσθηκε  ο Όρθρος και και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος κατόπιν άδειας και ευλογίας του Σεπτού Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ του εκ Στύρων Σεβασμιωτατου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των συλλειτουργούντων ιερέων του άγοντος την ονομαστική εορτή  εκ Καρύστου Πανοσ Αρχιμ. Γερασίμου Παρίση, του Πανοσ Αρχιμ Πορφυρίου Γιαννάκη και των εφημερίων Πρωτ. Κων/νου Φράγκου Αρχιερατικού Επιτρόπου επαρχίας Καρύστου  Πρωτ. Πέτρου Κρίσιλια.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος κήρυξε τον θείο λόγο  και τέλος ευχήθηκε καταλλήλως στον εορτάζοντα π. Γεράσιμο  δια την ονομαστική εορτή του και σε όλους τους πιστούς. Επίσης στα αναλόγια έψαλαν εκ δεξιού χορού ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Παναγιώτης Κόλλιας και εξ αριστερού χορού ο κ. Εμμανουήλ Μπάστας.



 


 




Ανταπόκριση - Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης