MY KTEO

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

ΠΑΜΕ Εύβοιας: Αλληλεγγύη στους πληγέντες



Παραδίδονται αυτές τις μέρες είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στην Εύβοια, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και των Συνδικάτων Τροφίμων Ποτών Εύβοιας και Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας. Την
Τρίτη 18 Αυγούστου παραδόθηκε μια πρώτη ποσότητα σε μετανάστες εργάτες γης των Ψαχνών και την Τετάρτη 19 Αυγούστου παραδόθηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Νικολάου στο Μπούρτζι του Δήμου Χαλκίδας. Ιδιαίτερα στις συνομιλίες που είχαν τα μέλη των συνδικάτων με τους πληγέντες και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου που δείχνουν την αλληλεγγύη τους εδώ και αρκετές μέρες, κατέγραψαν την προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής να σταθούν στα πόδια τους, βγάζοντας τη λάσπη από τα σπίτια τους ουσιαστικά με δικά τους μέσα, με εθελοντικές προσπάθειες, χωρίς να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, το Δήμο που ουσιαστικά τους παραπέμπει απλά το επίδομα των 600 ευρώ.
Τα συνδικάτα δήλωσαν ότι θα σταθούν στο πλάι όλων των εργαζομένων, των οικογενειών που έχουν πληγεί και θα δώσουν από κοινού τη μάχη για να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες.
Εδώ και τώρα χωρίς καθυστερήσεις χρειάζεται:
  • Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στο 100% χωρίς όρους, προϋποθέσεις και δάνεια.
  • Να αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς την απομάκρυνση της λάσπης από όλα τα σπίτια.
  • Να εξασφαλίσει το κράτος όλα τα μέσα διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής (στέγη, νερό, φαγητό).
  • Να καταβληθούν κανονικά οι αποδοχές στους εργαζόμενους που δεν κατάφεραν να προσέλθουν στους χώρους δουλειάς τους, είτε γιατί δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση, είτε γιατί έπαθαν ζημιές τα σπίτια τους.
  • Να δοθούν έκτακτα επιδόματα στους εργαζόμενους της περιοχής, στο ύψος του χαμένου εισοδήματος, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.
  • Να δοθούν έγγραφα για τους μετανάστες συναδέλφους που χάσανε τα χαρτιά τους στις λάσπες.