MY KTEO

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Συμβουλές του Δ.Σ.του ΑΠΣ Δρομέων Ευβοίας στους δρομείς του Νομού

Βρισκόμαστε στην πιο επικίνδυνη περίοδο του καλοκαιριού για δασικές πυρκαγιές, καθώς έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τα μελτέμια του Αυγούστου.
Το Δ.Σ. του ΑΠΣ Δρομέων Ευβοίας συστήνει στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου,
που θα κάνουν προπονήσεις τους καλοκαιρινούς μήνες, να έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο και να ενημερώνουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ 199) ή την Αστυνομία (τηλ 100) σε περίπτωση που αντιληφθούν κάποιο ύποπτο περιστατικό, καπνό ή φωτιά.

Οι περιπολίες των κλιμακίων της Πυροσβεστικής, του Δασαρχείου και των εθελοντών συνεχίζονται για την αντιπυρική προστασία των δασών, μάλιστα πρόσφατα μέλη του Συλλόγου αντιλήφθηκαν πυρκαγιά και πρόλαβαν ενημέρωσαν κλιμάκιο τής Πυροσβεστικής πριν επεκταθεί.

Οι πυροσβέστες, οι διασώστες, οι εθελοντές, οι δρομείς, οι ποδηλάτες και οι πεζοπόροι είναι οι φύλακες των δασών. Επίσης σε περίπτωση ανάγκης μπορούμε να καλέσουμε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ο οποίος μας παρέχει γεωεντοπισμό εντός 30" και με ακρίβεια κάτω των 100 μέτρων. Έτσι και χωρίς να μπορούμε να περιγράψουμε την θέση μας αυτή θα εντοπιστεί αυτόματα.