MY KTEO

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα Σουφλέ με χοιρομέρι και ντοματίνια

Υλικά Συνταγής:
1 συσκευασία μίνι κρουασάν
6 μεγάλα αυγά
1 φλ. γάλα

1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλ. ανθότυρο κρέμα ή άλλο τυρί κρέμα
ξινομυζήθρα
τσαλαφούτι
2 φλ. βαρελίσια φέτα σε τρίμματα
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4-5 φέτες καπνιστό χοιρομέρι Καρπενησίου
λίγο ψιλοκομμένο φρ. θυμάρι
1-2 πρέζες αποξ. ρίγανη
λίγα ντοματίνια μακρόστενα
κομμένα στη μέση
χωρίς τους σπόρους

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε την τυρόπιτα σουφλέ με κρουασάν, ψήνουμε πρώτα τα κρουασάν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού κρυώσουν, τα κόβουμε σε κομμάτια.

Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, κατά προτίμηση οβάλ ή μακρόστενο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1800 C, στις αντιστάσεις.

Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά να ενωθούν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί, το γάλα, το λάδι, τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο χοιρομέρι.

Ψιλοκόβουμε τα κρουασάν. Ρίχνουμε λίγη από την κρέμα τυριών στο πυρίμαχο. Κάνουμε μια στρώση κρουασάν. Περιχύνουμε με λίγη κρέμα τυριών, συνεχίζουμε με στρώση κρουασάν και τέλος, περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα τυριών.

Βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας (ένα σκεύος στο μέγεθος του ταψιού) και αφήνουμε να σταθεί για 15-20’. Ακουμπάμε στην επιφάνεια τα ντοματίνια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Αν αρχίσει να ροδίζει η επιφάνεια γρήγορα, βάζουμε βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος επάνω. Αυτό της δίνει και ωραίο, ρόδινο χρώμα. Αφήνουμε να σταθεί για 20-30′ και μετά, κόβουμε σε κομμάτια.

Extra tips
Όσο η πίτα είναι ζεστή, τρέμει το κέντρο της. Όσο κρυώνει, σφίγγει και σταθεροποιείται.
Αντί για χοιρομέρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέας που σας περίσσεψε από προηγούμενο μαγείρεμα.


argiro.gr