MY KTEO

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι μπορεί να έχετε αλλεργία στον ήλιο

Καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει, η έκθεση στον ήλιο είναι μεγαλύτερη, επειδή τείνουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Και ενώ κάποιοι μπορούν να καθίσουν στον ήλιο με αντηλιακή προστασία, κάποιοι άλλοι όχι μόνο δεν αντέχουν, αλλά εμφανίζουν και κάποια εξανθήματα στο σώμα. Αυτή η κατάσταση συμβαίνει συνήθως την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν ορισμένα σημεία του σώματος (λαιμός, πλάτη, χέρια, πόδια) εκτίθενται μετά από καιρό στο ηλιακό φως. Το ανοσοποιητικό αντιλαμβάνεται τις ακτίνες του ήλιου ως εξωτερικό αλλεργιογόνο και αντιδρά για να προστατέψει το σώμα μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το εξάνθημα λόγω της αλλεργίας στον ήλιο δεν εμφανίζεται αμέσως, αλλά μετά από κάποιες ώρες ή και ημέρες. Αυτό το είδος εξανθήματος μπορεί να προκαλέσει φαγούρα η οποία μπορεί να γίνει πολύ επώδυνη και να εμφανιστούν μέχρι και φουσκάλες. Επιπλέον, οι πονοκέφαλοι και ο πυρετός θα μπορούσαν να συνοδεύουν τη συγκεκριμένη αλλεργία. Ο καλύτερος όμως τρόπος για να γνωρίζετε με βεβαιότητα εάν όντως έχετε αλλεργία στον ήλιο είναι να επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό.

Συνήθως αυτή η πάθηση τείνει να επηρεάζει τις γυναίκες με πιο ανοιχτούς τύπους δέρματος, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και η γενετική προδιάθεση.

Πώς θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε;
Το πιο σημαντικό είναι να επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Επίσης καλό είναι να επενδύσετε σε μια καλή αντηλιακή προστασία, αλλά και να φοράτε καπέλα και γυαλιά. Εκτός από τον σωστό εξοπλισμό, να αποφεύγετε το φως του ήλιου σε ώρες αιχμής από τις 10 π.μ. μέχρις τις 3 μ.μ.



govastileto.gr