MY KTEO

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Κόντρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου για την φύλαξη των προσωρινών σημείων φορτοεκφόρτωσης απορριμμάτων


«Μερικοί στεναχωριούνται που φτιάχνονται τα ΣΜΑ» είπε με νόημα και φανερά εκνευρισμένος ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή το απόγευμα.
Αφορμή στάθηκε η φωτιά που ξέσπασε στις 31 Ιουλίου στην πρώην χωματερή της Κύμης, οπού λειτουργεί ως προσωρινό σημείο φορτοεκφόρτωσης απορριμμάτων μέχρι να λειτουργήσει το μόνιμο ΣΜΑ. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης και πυροσβέστης στο επάγγελμα Κώστας Κέκης, έκανε λόγο για δημιουργία χωματερής έξω από την κλεισμένη χωματερή, με αποτέλεσμα σκουπίδια, μπάζα,  υπολείμματα καλλιεργειών και άλλα υλικά να εναποτίθεντο στο δρόμο και συχνά να δημιουργούνται εκεί εστίες πυρκαγιών. «Ο Δήμος δεν έδειξε τη δέουσα προσοχή» τόνισε ο κ. Κέκης υπογραμμίζοντας την ελλιπή φύλαξη του χώρου. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ζήτησε να μάθει τι ενέργειες θα προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή για τη φύλαξη και οριοθέτηση των ΣΜΑ σε Κύμη και Αλίβερι, καθώς και για την αποκατάσταση της καμένης δασικής έκτασης.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Μπουραντάς, υποστήριξε ότι η φωτιά ήταν εμπρησμός κι όχι αυτανάφλεξη, αφού εκδηλώθηκε στις 7.30 το πρωί κι όχι τις ζεστές ώρες της ημέρας. «Και στην αντιπολίτευση υπάρχουν όρια. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε» είπε ο Θανάσης Μπουραντάς, με τον Κώστα Κέκη να απαντάει ότι το ζητούμενο είναι η φύλαξη και όχι η αιτία της πυρκαγιάς. «Μετά γιατί στείλατε άτομο να φυλάει εκεί πέρα» κατέληξε δημοτικός σύμβουλος. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Κότσαρης υπογράμμισε ότι τα σκουπίδια μαζεύονται εντός λίγων ορών και ότι η φωτιά δεν ξέσπασε στα οικιακά απορρίμματα, αλλά έξω από το χώρο που φυλάγονται και ότι το όλο θέμα προέκυψε για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Στην παρέμβασή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αρετή Μπάτσα είπε ότι «είναι ευχάριστο ότι μετά την πυρκαγιά η δημοτική αρχή ενεργοποιήθηκε και μάζεψε τα σκουπίδια». Η όλη συζήτηση του θέματος εκνεύρισε τον Θανάση Μπουραντά που μεταξύ άλλων τόνισε: «Έχουμε αγωνιστεί τόσο πολύ και έχουμε δεχτεί τέτοια κόντρα από ορισμένους που δημιουργούν προβλήματα. Και τώρα έρχεσαι και εσύ ως πυροσβέστης να θέσεις τέτοιο θέμα. Αυτό με βγάζει από τα ρούχα μου». Και ενώ η κόντρα μεταξύ των συμβούλων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης συνεχιζόταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ζέρβας, κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης, αφού η κουβέντα δεν φαινόταν να καταλήγει κάπου.