MY KTEO

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο με θαλασσινά

Υλικά Συνταγής:
2 κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές

2 κίτρινες πιπεριές
λίγο λάχανο
καρδιές μαρουλιού
2 καρότα
4 σκ. σκόρδο
1 φλ. λευκό κρασί
1 φλ. ελαιόλαδο
8 γαρίδες
8 καραβίδες
1 μεγάλο καλαμάρι
1 σουπιά
20 μύδια
λίγο λευκό κρασί για το άχνισμα
1 μικρό χταπόδι
3 φλ. ρύζι για ριζότο
1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γλ στίγματα κρόκου
ταμπάσκο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τη σουπιά και το χταπόδι και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις καραβίδες και βράζουμε τα κεφάλια τους.

Πλένουμε τα μύδια και τα τρίβουμε πολύ καλά με σύρμα ή βουρτσάκι. Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα καρότα και σε μεγάλα κομμάτια το λάχανο.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μόλις ξανθίνουν προσθέτουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το μαρούλι και το λάχανο.

Προσθέτουμε το ρύζι και μόλις γίνει διάφανο σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε 3 φλ. ζωμό από τις γαρίδες και τις καραβίδες, ρίχνουμε τον κρόκο, τις γαρίδες, τις καραβίδες, τα καλαμάρια, το χταπόδι και τη σουπιά και τα βράζουμε για 10΄σε χαμηλή φωτιά.

Αχνίζουμε τα μύδια με λίγο κρασί για ελάχιστα λεπτά (διότι όσο βράζουν συρρικνώνεται η ψίχα τους) και όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.

Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε και τα μύδια στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας προσεκτικά.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και λίγες σταγόνες ταμπάσκο και σερβίρουμε αμέσως.

www.argiro.gr