MY KTEO

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Κουλοχέρης: Απαιτώ άμεσα να γίνει η σύγκληση του συντονιστικού πολιτικής προστασίας του Δήμου καθώς και ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο


Έχοντας ήδη περάσει 10 ημέρες από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε τον Δήμο μας είναι πλέον ολοφάνερο ότι δεν έφταιξε μόνο ο κακός καιρός,δεν ήταν μόνο ένα τυχαίο γεγονός και σίγουρα δεν έφταιξε η κακή αντιπολίτευση με την καλοπροαίρετη κριτική, αλλά σίγουρα για ακόμη
μία φορά φαίνεται η έλλειψη συντονισμού, οργάνωσης και προγραμματισμού από την δημοτική αρχή του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων όπως επισημαίνουν άλλωστε όλοι οι δημότες των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική πλημμύρα.
Σε ένα σύντομο οδοιπορικό που έκανα συνάντησα εικόνες ντροπής από την έλλειψη προγραμματισμού και οργάνωσης για τον καθαρισμό από την λάσπη που έχει συσσωρευτεί σε δρόμους, πλατείες, σπίτια και οικόπεδα. Επίσης είναι απαράδεκτη και χωρίς καμία δικαιολογία η έλλειψη πόσιμου νερού μετά από τόσες ημέρες στα περισσότερα χωριά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης. Ιδιαίτερα στα Ψαχνά που είναι η πρωτεύουσα του Δήμου είναι απαράδεκτο να υπάρχει στις βρύσες των δημοτών νερό επικίνδυνο και ακατάλληλο για την δημόσια υγεία, νερό που πριν πολλά χρόνια είχαμε εγκαταλείψει λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε εξασθενές χρώμιο. Επίσης στην παραλία Πολιτικών που έχει μεγάλη επισκεψιμότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με συνέπεια να φύγουν οι περισσότερες οικογένειες καθώς και σε μικρότερες κοινότητες και ορεινά χωριά του Δήμου που μέχρι και σήμερα δεν έχουν καταφέρει να αποκαταστήσουν την υδροδότηση μετά από τόσες ημέρες. Είναι επιβεβλημένο και απαιτώ άμεσα να γίνει η σύγκληση του συντονιστικού πολιτικής προστασίας του Δήμου καθώς και ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο με την παρουσία όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, των προέδρων ΤΚ που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς και των μηχανικών από την τεχνική υπηρεσία για την γρήγορη και ουσιαστική λύση των καθημερινών προβλημάτων και τον σχεδιασμό των απαιτούμενων έργων που χρειάζεται ο Δήμος μας. Επίσης είναι επιβεβλημένο να δείξουμε την ευαισθησία μας στους ανθρώπους που έχασαν την περιουσία τους και είναι σε απόγνωση, δείχνοντας το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, βοηθώντας τους να αποζημιωθούν όλοι και γρήγορα για την ζημιά που υπέστησαν, χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις για να μπορέσουν να επανέλθουν στην κανονικότατα τους. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω να ευχαριστήσω όλους τους ανώνυμους και επώνυμους εθελοντές, καθώς και τους συλλόγους που από την πρώτη ημέρα βοήθησαν ανιδιοτελώς. Τις επιχειρήσεις και τους απλούς πολίτες για την σημαντική βοήθεια με τις χορηγίες σε ρούχα, νερό, τρόφιμα και είδη καθαρισμού. Επίσης ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης Α & Β βαθμού που από την πρώτη στιγμή ήταν κοντά στην περιοχή μας και τους ανθρώπους μας και αυτό δείχνει ότι όταν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία όλες τις δυσκολίες.
Τέλος θέλω να τονίσω ότι τόσο εγώ όσο και όλα τα στελέχη του συνδυασμού μου ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ είμαστε και θα είμαστε στην διάθεση της δημοτικής αρχής για οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
Κουλοχέρης Ανδρέας