MY KTEO

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

ΠΝΠ για την αποζημίωση των πληγέντων στην Εύβοια


Έως τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες της Εύβοιας- 5.000 ευρώ ανά κατοικία και 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση
Με την ΠΝΠ, ρυθμίζεται η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις
πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020 στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος ανέρχεται για τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και για τα νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, των οποίων η επιχείρηση επλήγη, στο ποσό 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μέσω του διαδικτυακού τόπου www.gov.gr ή μέσω Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης με τη μορφή επιδόματος ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2020.

Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση ορίζεται ως αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.