MY KTEO

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Συγχαρητήρια επιστολή του Γιώργου Μαρίνου προς τους επιτυχόντες των πανελλαδικών


Συγχαρητήρια σε όλους και όλες εσάς που, αφού δώσατε τη δύσκολη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων, πετύχατε την εισαγωγή σας στο πανεπιστήμιο. Καλή δύναμη στο νέο σας ξεκίνημα.

Ήταν ακόμα πιο δύσκολη φέτος αυτή η μάχη, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία του κορονοϊού, αλλά και η διαχείρισή της από την κυβέρνηση, όπως το μάθημα για μήνες μέσω Ίντερνετ, η αβεβαιότητα με  την ημερομηνία διεξαγωγής, ακόμα και  της ύλης των εξετάσεων. Η μάχη που δώσατε με αυτούς τους όρους, μόνο περηφάνια πρέπει να σας γεμίζει.
Βέβαια, μαζί με τη χαρά της επιτυχίας συνυπάρχει και η ανασφάλεια για το τι θα ισχύσει φέτος στη λειτουργία των Πανεπιστημίων, το άγχος για το αν η οικογένεια θα μπορέσει να στηρίξει τις σπουδές σας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
 Όσοι από εσάς δεν καταφέρατε να πετύχετε τους στόχους σας, υπάρχει η προσπάθεια για να επιλέξετε μια σταδιοδρομία επαγγελματικής εκπαίδευσης, συχνά με μεγάλο  κόστος.
Όμως έχουμε εμπιστοσύνη στη νέα γενιά. Η αρχή είναι μπροστά και η λύση βρίσκεται στα χέρια σας.
Και φυσικά το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα βρίσκεται δίπλα σας, μπροστάρης στον αγώνα για ασφαλή και ουσιαστική έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για την προστασία της ζωής και των δικαιωμάτων σας στους χώρους δουλειάς.
Η συμμετοχή και η δράση μέσα από τους Συλλόγους και τους αγωνιστικούς φορείς των νέων για σπουδές και ζωή με δικαιώματα είναι ο δρόμος που πρέπει να εμπιστευτεί η νέα γενιά.