MY KTEO

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Ηλιοφάνεια

Ηλιοφάνεια και ζέστη στις περισσότερες περιοχές της χώρας με μέγιστες θερμοκρασίες έως 37-38 βαθμούς τοπικά. Όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως στα βορειοδυτικά και βόρεια ορεινά. Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες κυρίως στα ορεινά της βορειοδυτικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν πρόσκαιρα πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτική Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 36, στη Θεσσαλία από 16 έως 38 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 34 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 33 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που στα ανατολικά και νότια πελάγη θα φτάνουν στα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατούν αρχικά ασθενείς άνεμοι αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς.


meteo.gr