MY KTEO

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Ανακοίνωση του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων για τα προβλήματα ύδρευσης


  

Οι καταστροφές στο δίκτυο ύδρευσης είναι εκτεταμένες, λόγω της πρωτοφανούς θεομηνίας. Γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης του κατεστραμμένου τροφοδοτικού αγωγού και αποκατάσταση όλων των ηλεκτρικών βλαβών, που προκλήθηκαν λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.
  Σήμερα, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων του Δήμου μας, σε συνδυασμό με την πολύτιμη ιδιωτική βοήθεια, η κατάσταση τείνει προς ομαλοποίηση, με το 70% των πληγεισών περιοχών να υδροδοτείται επαρκώς και με πρόβλεψη έως τέλος της προσεχούς εβδομάδας, το ποσοστό αποκατάστασης να αγγίξει το 100%.
   Ο μηχανισμός των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κατάφερε, μέσα  σε αντίξοες συνθήκες, σε τρεις ημέρες να επαναφέρουν το σύστημα υδροδότησης στις κοινότητες: Στροπώνων, Στενής, Καμπιών, Βούνων, Πούρνου, Θεολόγου, Αμφιθέας, Πισσώνα, Καθενών, Πάλιουρα, Λούτσας, Αγ. Αθανασίου, Γλυφάδας, Μακρυκάπας, Άτταλης, Τριάδας, Μακρυμάλλη, Σταυρού, Πολιτικών (εκτός των οικισμών Τρίτωνα – Αγ. Αθανασίου) και Νεροτριβιάς (εκτός των οικισμών Δάφνης – Φοινικούντας – Κίτια - Λιμενάρι) και η προσπάθεια εντείνεται για την αποκατάσταση της υδροδότησης στις κοινότητες: Ψαχνών, Καστέλας, Μίστρου, Μαυρόπουλου, Καμαρίτσας και Κοντοδεσποτίου.
   Είναι αντιληπτό ότι έχει προκληθεί σοβαρή όχληση στην υδροδότηση των καταναλωτών λόγω αυτής της πρωτόγνωρης θεομηνίας, αναλογιζόμενοι όμως το μέγεθος της συνολικής καταστροφής που προκλήθηκε,  πιστεύουμε ότι με την παρούσα ενημέρωση και τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες που παραθέτουμε, θα γίνει καλύτερα κατανοητό η έκταση και η σοβαρότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, υπερβάλλοντας εαυτό και έχοντας πλήρη συναίσθηση του χρέους μας για την παροχή του πολύτιμου αυτού αγαθού.
   Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι καθημερινά γίνεται διανομή εμφιαλωμένου νερού που μπορείτε να προμηθευτείτε είτε από το δημαρχείο είτε από τα συνεργεία του Δήμου κατά τόπους.
    Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και παραμένουμε δίπλα σας   σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.