MY KTEO

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Κτητορικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου

Μετά την κυριώνυμο ημέρα απο την εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου όπου έλαβαν χώρα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Πολιούχο της Πόλεως Αμαρύνθου την Κυριακή 30 Αυγούστου τελέσθηκε στον φερώνυμο ιερό
ναό  ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Θερμοπυλών κ. Ιωάννου μετά ευγενούς και φιλόξενης παραχωρήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Τον Πανιερώτατο κ. Ιωάννη πλαισίωσαν οι Πρωτοπρ Αντώνιος Μπαφαλούκος εφημέριος Ιεράς Μονής Γοργοϋπηκόου Μάνδρας Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος Πρωτοπρ Εμμανουήλ Τζανουδάκης εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου  Οικονόμος Κυριακός Κοκκάλας εφημέριος του ιερού ναού και ο Διάκονος Ευγένιος Τσάλλας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος κ. Ιωάννης και ανέπτυξε εκ του κατα Ματθαίου ευαγγελικού αναγνώσματος ακολούθως ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προέστη του ιερού κτητορικού μνημοσύνου και μνημοσύνων άλλων ευσεβών ενοριτών.

Εκ μέρους τους εκκλησιαστικού συμβουλίο ο εφημέριος του ιερού ναού π. Κυριακός ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο κ. Ιωάννη και τον Σεβασμιώτατα Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την λαμπρή παρουσία τους στην πανήγυρη της τοπικής εκκλησίας.


Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.