MY KTEO

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Άρθρο του Μίλτου Χατζηγιαννάκη στα ΝΕΑ: Τελευταία ημέρα για «Ένα αλλόκοτο καλοκαίρι»

"Συμπληρώνεται σήμερα, ημερολογιακά τουλάχιστον ένα πραγματικά αλλόκοτο καλοκαίρι και από αύριο εισερχόμαστε στο πιο δύσκολο και απαιτητικό φθινόπωρο των τελευταίων ετών.

Ο Αύγουστος αφήνει την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε, με σταθερά τριψήφιο δηλαδή αριθμό καθημερινών κρουσμάτων Covid19. Ο δε Σεπτέμβριος, θα βρει τη χώρα με ένα σύστημα υγείας αφημένο στη μοίρα του και τους γιατρούς απλήρωτους για τις εφημερίες τους.
Οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας περί εσόδων ύψους 5 δις από τον Τουρισμό -που όπως είναι εμφανές και στον τελευταίο Έλληνα πολίτη άνοιξε χωρίς κανένα σχεδιασμό και στρατηγική- προσγειώθηκαν ανώμαλα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών του χώρου στα 3 δις. Χιλιάδες εργαζόμενες και εργαζόμενοι για όλο το καλοκαίρι έζησαν με 800 ευρώ. Μηνύματα από το 112 ήρθαν χωρίς λόγο στα κινητά μας και στην Εύβοια που υπήρξε πραγματική ανάγκη δεν εστάλησαν ποτέ.

Πέρασε το πιο περίεργο καλοκαίρι και οι παλινωδίες της κυβερνησης ήταν καθημερινό φαινόμενο. Το τουρκικό Oruc Reis έκανε έρευνες στα ελληνικά χωρικά ύδατα και όποιο στέλεχος από την κυβέρνηση το παραδεχόταν οδηγήθηκε σε παραίτηση. Είδαμε πρωθυπουργικές μεταφορές με στρατιωτικά ελικόπτερα για την παρακολούθηση παράστασης στην Επίδαυρο, την ώρα που η ένταση στο Αιγαίο ήταν στο κόκκινο. Παρατηρήσαμε αυξομειώσεις στη χωρητικότητα των πλοίων από τον Υπουργό Ναυτιλίας, χωρίς καμία λογική εξήγηση, ενώ οι επιστήμονες το απαγόρευαν λίγες ημέρες πριν.

Αυτά είναι μερικά πραγματικά γεγονότα του καλοκαιριού με κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία.
Δεν θα γινόταν, βέβαια, να γίνει αναφορά σε όλες τις παλινωδίες της κυβέρνησης, γιατί θα χρειαζόταν ένα δίφυλλο αφιέρωμα στην εφημερίδα για να χωρέσουν.
Ευτυχώς βέβαια, θα διδαχθούμε στα σχολεία «τσιρλιντιγκ», για να πανηγυρίζουμε για όλες αυτές τις επιτυχίες και, ειδικά, για τον σχεδιασμό - που δεν υπάρχει - για το άνοιγμα των σχολείων μας.
Βλέποντας όλα αυτά τα γεγονότα την καλοκαιρινή περίοδο στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποφασίσαμε να αλλάξουμε τακτική. Οι πρώτες τριάντα ημέρες της πανδημίας που, ευτυχώς, η κυβέρνηση άκουσε την επιστημονική κοινότητα, δυστυχώς, τελείωσαν σύντομα, και ακολούθησαν οι επόμενες ενενήντα του καλοκαιριού που περιγράφηκαν παραπάνω εν συντομία.
Η συναίνεση των πρώτων ημερών για το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας έλαβε άδοξο τέλος.

Γιατί, συναίνεση στην αδιαφορία για την κοινωνία, για το ΕΣΥ, για τα σχολειά μας δεν μπορούμε να παρέχουμε. Το φθινόπωρο και ο χειμώνας που ακολουθούν προβλέπεται να είναι πολύ δύσκολος για την πλειοψηφία της κοινωνίας. Και στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μην πληρώσουν πάλι οι πολλοί την επερχόμενη κρίση.
Ο αγώνας αυτός προϋποθέτει έναν ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενωμένο. Έναν ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που θα αποτελεί στη συνείδηση της κοινωνίας την πραγματικά προοδευτική και δημοκρατική παράταξη. Ένα πολιτικό κόμμα μακριά από τα «σεντόνια» των social media, και κοντά στους πολλούς, δίνοντας λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των συμπολιτών μας.

“The winter is coming - Ο Χειμώνας έρχεται”, όπως ήταν το μότο μιας διάσημης τηλεοπτικής σειράς παγκοσμίως. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως και στη σειρά, μπορεί και οφείλει να ενώσει τις δυνάμεις του και να υπερασπιστεί την κοινωνία."