MY KTEO

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Υποστηρίζει το αίτημα για μεταστέγαση του σχολείου

Ο Σύλλογος υποστήριξης παιδιών με αυτισμό «Αγάπη», υποστηρίζει τον αγώνα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας, για άμεση μεταστέγαση του σχολείου, σε ένα κτίριο το οποίο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών, τουλάχιστον μέχρι την υλοποίηση του
σχεδίου το οποίο έχουν αποφασίσει εδώ και χρόνια, οι αρμόδιοι φορείς. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τη στέγαση στο συγκεκριμένο χώρο όλων των Ειδικών Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε κτίρια.
Η πολιτεία για ακόμα μία φορά δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο στα παιδιά ΑΜΕΑ.
Η συγκεκριμένη σχολική μονάδα στεγάζεται από την έναρξη της λειτουργίας του σε άθλια containers από το 2007!
Πλέον οι εγγεγραμμένοι μαθητές είναι διπλάσιοι από όσους μπορεί να υποστηρίξει το συγκεκριμένο «σχολικό συγκρότημα»!
Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ, είναι ΑΜΕΑ με ιδιαίτερης σοβαρότητας προβλήματα και χρειάζονται εξειδικευμένη βοήθεια. Το σχολείο τους πρέπει να λειτουργεί παρέχοντας ειδικές συνθήκες λειτουργίας και ασφάλειας προκειμένου τα παιδιά αυτά να ωφεληθούν από τη φοίτηση τους σε αυτό. Δυστυχώς λόγω των συνθηκών που αντιμετωπίζουν, οι περισσότεροι από αυτούς, όταν ξεκινά η φοίτηση τους στο σχολείο αυτό χειροτερεύουν.
Στα χρόνια που έχουν περάσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου, έχει κάνει μεγάλο αγώνα και έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις στον προαύλιο χώρο.
Παρ’ όλα αυτά ένα σχολείο το οποίο λειτουργεί σε containers, γίνονται διαφορετικά μαθήματα ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο, από διαφορετικούς καθηγητές και έχει μόνο 3 τουαλέτες δεν μπορεί να υπάρχει.
Είναι απαράδεκτο μετά από τόσα χρόνια οι φορείς της πόλης μας να εξακολουθούν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Κάθε ευνομούμενη κοινωνία πρέπει πάνω από όλα να σέβεται τα δικαιώματα των παιδιών ΑΜΕΑ και να ενδιαφέρεται για την υγεία τους.
Ζητούμε από όλους τους φορείς, να σκύψουν με ευαισθησία στο χρόνιο αυτό πρόβλημα και να πάρουν άμεσατις απαιτούμενες αποφάσεις!

Μην ξεχνάτε τα παιδιά μας, θα μπορούσαν να είναι παιδιά σας!