MY KTEO

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Η μόνη λύση είναι να γίνει εκβάθυνση της κοίτης του ποταμού

Τη δική του πρόταση για το πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με την υπερχείλιση του Λήλαντα και να αποφευχθούν στο μέλλον καταστροφές, όπως αυτή της 9ης Αυγούστου, καταθέτει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κωνσταντίνου:

«Η μόνη λύση είναι να γίνει εκβάθυνση της κοίτης του ποταμού. Να δημιουργηθεί ένα βάθος στο ποτάμι για να μην ξεχειλίζει !!

Έφθασε η κοίτη του Λήλαντα, από τα μπαζώματα λόγω των καμένων δασών να κατεβαίνουν εκατομμύρια κυβικά άμμο χαλίκια πέτρες ξύλα, μέσω των παραποτάμων που δημιουργήθηκαν και να καταλήγουν όλα τα φερτά υλικά στη κοίτη του ποταμού και έτσι ανέβηκε η στάθμη του. Σε πολλά σημεία έφθασε στο ύψος των παράλληλων δρόμων και το ποτάμι τους έκανε κοίτη του. Γι αυτο ξηλώθηκε όλη η άσφαλτος λίγο πριν τον Πισσώνα. Επίσης υπολογίστε σε 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα Μπούρτζι, κάμπο Βασιλικού και Λευκαντί, που ανέβηκε η στάθμη κατά μέσο όρο στα χωράφια περίπου 50 εκατοστά, από άμμο, λάσπη, πέτρες, με ένα υπολογισμό είναι μερικά εκατομμύρια κυβικά. Πιστεύω ότι οι επιστήμονες θα λάβουν υπόψιν τους αυτή τη λύση !