MY KTEO

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Επίσκεψη κλιμακίου Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας στα Πολιτικά, Καστέλα και Ψαχνά


Για δεύτερη φορά την Παρασκευή 14/4/2020, Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν οι, Πρατσόλης Τάσος, πρώην βουλευτής, Ακριώτη Θεοδωρα περιφερειακή σύμβουλος, Παππάς Κώστας και Κολώνια Ροζίνα μέλη της Ν. Ε., επισκέφτηκαν τις περιοχές των
Πολιτικών της Καστέλας και των Ψαχνών, που έχουν υποστεί πολύ μεγάλες καταστροφές από την πρόσφατη θεομηνία. Καταστράφηκαν σπίτια, επα...γγελματικοι χώροι οικοσκευές, καλλιέργιες, υποδομές, αυτοκίνητα και πολλές περιοχές είναι για 6η μέρα χωρίς νερό και οι άνθρωποι μέσα στις λάσπες και τα βρωμονερα κάνουν υπερανθρωπες προσπάθειες να καθαρίσουν τα σπίτια τους και να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί αν υπάρχει κάτι... Μεγάλες ζημιές έχει υποστεί και η Καστέλα που δυστυχώς είναι "κρυμμένη" από όλα τα Μ. Μ. Ε. 
Ολοι εκφράζουν τον πόνο τους για το σήμερα, αλλά και την αγωνία τους για το πολύ δύσκολο αύριο που τους περιμένει.
Απαιτείται από όλους τους αρμόδιους (κυβέρνηση, περιφέρεια) εγρήγορση, για κάθε δυνατή στήριξη και βοήθεια των ανθρώπων να αποκαταστήσουν, πρώτα από όλα τα στοιχειώδη για την διαβίωση τους και μετά να προχωρήσουν με γενναία βήματα στην ανακούφιση των πληγέντων και την ανάταξη των περιοχών.
Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αποζημίωση τους, όχι με "επικοινωνιακή καταιγίδα" αλλά με πραγματικα άμεσα μέτρα, γιατί πέραν όλων των άλλων υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα για την υγεία με τα διάφορα φερτα υλικά και τα ψόφια ζώα που υπάρχουν.