MY KTEO

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Επιδείνωση Καιρού με υψηλές θερμοκρασίες: Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα


Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στην Εύβοια από αύριο Σάββατο 29/08/2020 έως και την Τρίτη 01/09/2020, οι οποίες είναι πιθανόν να ανέλθουν τοπικά έως και τους 40 βαθμούς.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών θερμοπληξίας και εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.
Προειδοποιούμε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να μεριμνήσουν για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του καύσωνα συνιστάται στους πολίτες:
           Να αποφύγουν την ηλιοθεραπεία και να παραμείνουν σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.
           Να αποφύγουν τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
           Να αποφύγουν το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.
           Να προτιμούν τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από φυσικό υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Να επιλέξουν ένα καπέλο που εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού.
           Να φροντίσουν ώστε η διατροφή τους να αποτελείται από ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά.
           Να πίνουν άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων) και να αποφύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά.
           Να κάνουν χλιαρά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας κι αν χρειαστεί να τοποθετήσουν υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό.
           Να μεριμνήσουν για τα μέλη της οικογένειάς τους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ.) ή είναι ηλικιωμένα.
           Να αποφύγουν τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.