MY KTEO

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Πρόσληψη αναπληρωτών σε παράλληλη στήριξη, Τ.Υ. και Ζ.Ε.Π

Έπειτα από τη μεγάλη αναστάτωση που δημιουργήθηκε στους συναδέλφους μας αναπληρωτές, πολλοί από τους οποίους μας ανέφεραν ότι σε επικοινωνία τους με το Υ.ΠΑΙ.Θ. τους ανακοινώθηκε ότι στην πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις σε
παράλληλη στήριξη  και Ζ.Ε.Π. αλλά και την ενημέρωση που είχαμε από αιρετούς των Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που μας ανέφεραν πως το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ζητήσει ακόμα να σταλούν τα κενά σε παράλληλη στήριξη και Τμήματα Υποδοχής, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επικοινώνησε με τη Γενική Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.
Η κυρία Γκίκα μας διαβεβαίωσε ότι   ο προγραμματισμός του Υ.ΠΑΙ.Θ., με βάση και τις διαβεβαιώσεις της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής, είναι  οι προσλήψεις Εξειδικευμένου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Παράλληλη στήριξη, Τ.Υ. και Ζ.Ε.Π.) να ξεκινήσουν από την πρώτη φάση των προσλήψεων των αναπληρωτών (παρά τα προβλήματα που υπήρχαν εξαιτίας βλαβών στο σύστημα του Υ.ΠΑΙ.Θ. και προκάλεσαν καθυστερήσεις...).
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει ότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα το οποίο αφορά χιλιάδες συναδέλφους μας απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ιδιαίτερα από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.
Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί την  κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις δομές σε μία φάση ώστε να μην δημιουργηθούν αδικίες και συνθήκες άνισης μεταχείρισης μεταξύ των συναδέλφων μας από άστοχους χειρισμούς των υπευθύνων