MY KTEO

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Οι εκδηλώσεις του ΔΟΑΠΠΕΧ αυτή την εβδομάδα



Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.: Συναυλία με τον «ΟΡΦΕΑ ΠΕΡΙΔΗ».
Ο Ορφέας Περίδης, σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στη Χαλκίδα με συντροφιά την Πανσέληνο του Αυγούστου, στο Θέατρο Ορέστη Μακρή

Πρόκειται για τον κορυφαίο μελωδό της γενιάς του, που καταφέρνει να δημιουργεί χωρίς τυμπανοκρουσίες, δίσκους ρεπερτορίου, που αντέχουν στο χρόνο, καθώς δεν επηρεάζονται από την επικαιρότητα αλλά αφηγούνται διαχρονικές ανθρώπινες ιστορίες, πετυχαίνοντας τη μοναδικότητα μαζί με την επίκαιρη και φρέσκια διάθεση σε κάθε καινούρια του μουσική πρόταση.
Ο Ορφέας Περίδης με ένα πλούσιο μουσικό ρεπερτόριο, φιλοξενεί επιλεγμένα στιγμιότυπα από τις νέες του δημιουργίες αλλά και τις παλαιότερες επιτυχίες του και καταφέρνει απ' τη μία να δημιουργεί το αγαπημένο εκείνο κλίμα που προσφέρει στους ακροατές τη διασκέδαση μαζί με την ποιότητα, την μουσική τρυφερότητα μαζί με τον ενθουσιώδη δυναμισμό, περνώντας με δεξιοτεχνία από το έντεχνο στο λαϊκό τραγούδι, και από την μπαλάντα στην ροκ διάθεση.
Στη μουσική του παράσταση, μπορούμε να απολαύσουμε ένα πλήθος από ηχοχρώματα και ρυθμούς, σαν φωτοβολίδα να «σκάνε» και να μεταφέρουν εκρηκτικά τις νύχτες μας από την Ανατολή ως την Δύση, έτσι όπως ανέκαθεν γνωρίζει να κάνει το καλό ελληνικό τραγούδι.
Τιμές εισιτηρίων : 12€ Γενική είσοδος
Προπώληση: 10€
 Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. : Θεατρική Παράσταση, «Δάφνες και Πικροδάφνες».
Ο Πέτρος Φιλιππίδης επιλέγει για το φετινό καλοκαίρι ένα γνώριμό του έργο, που είχε παρουσιάσει πριν από πέντε χρόνια με μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Πρόκειται για τις «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας, μια πολιτική κωμωδία διαχρονικής επικαιρότητας. Τους τέσσερις βασικούς χαρακτήρες θα κρατήσουν, μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος θα υπογράψει και τη σκηνοθεσία, άλλοι δύο καταξιωμένοι ηθοποιοί με μακρά πορεία, ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Τάσος Χαλκιάς, και ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της νέας γενιάς, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.
Στην Αθήνα του 2020 και των νέων κοινωνικών και πολιτικών δεδομένων, το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά παραμένει επίκαιρο, 41 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στο Θέατρο Τέχνης –για το οποίο και γράφτηκε–, τον Οκτώβριο του 1979, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τους Βάσο Ανδρονίδη, Μίμη Κουγιουμτζή, Γιάννη Μόρτζο και Γιάννη Δεγαΐτη.
Το έργο
Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Ο Κώστας, ο Βασίλης, ο Τάσος και ο Αλέκος, οι τοπικοί υποστηρικτές υποψήφιων βουλευτών, μαζεύονται μια χειμωνιάτικη νύχτα και συζητούν για τις επερχόμενες εκλογές θέλοντας ο καθένας να αποδείξει την ικανότητα, τη δύναμη και την εξουσία που διαθέτει. Πιστεύοντας ότι είναι μεγάλα πολιτικά μυαλά και ισχυροί κομματάρχες, ονειρεύονται τη στιγμή που όλα και όλοι θα υποταχθούν στην εξουσία τους. Ο καθένας τους κρατά κρυμμένα μυστικά, που θα αποκαλύψει την κατάλληλη στιγμή για να πλήξει τη σιγουριά των υπόλοιπων. Κεντρικό αλλά αόρατο πρόσωπο είναι μια γυναίκα, η Νόρα, η οποία φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από κάθε σημαντικό πολιτικό του νομού και ελέγχει το πολιτικό παιχνίδι. Σε αυτή την εκρηκτική συνάντηση στο σπίτι του Κώστα, οι τέσσερις «ισχυροί άντρες» επιδίδονται σε έναν αγώνα επιβίωσης, που απαιτεί ετοιμότητα και στρατηγική. Θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο, θα ενστερνιστούν κάθε ιδεολογία και θα αξιοποιήσουν κάθε πληροφορία προκειμένου να υπερασπιστούν το προσωπικό τους συμφέρον. Είναι σαν να παίζουν μια παρτίδα πόκας με πονηριά και καπατσοσύνη, με μπλόφες και κόντρα ρελάνς. Με υψηλό ηθικό, θεωρούν πως τους ανοίγονται μεγάλες προοπτικές και μεθούν από ενθουσιασμό για τη σίγουρη επιτυχία των επιδιώξεών τους
Τιμές εισιτηρίων: 20€ γενική είσοδος, 15€ ανεργίας, φοιτητικό, άνω των 65, πολύτεκνοι, ΑμεΑ Προπώληση: 20 (Κανονικό) & 15€ (Μειωμένο)
 Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. : Παιδική Θεατρική Παράσταση, «Αριέλ Η Μικρή Γοργόνα».
Το θέατρο Δελφινάκι από την αρχή της διαδρομής του, που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια, παραμένει αφοσιωμένο στο κλασικό παραμύθι. Ο λόγος είναι προφανής. Η δυναμική αυτών των παραμυθιών που μεγάλωσαν τόσες γενιές είναι τεράστια και οι συμβολισμοί τους αμέτρητοι.
Φέτος έχουμε την χαρά να παρουσιάζουμε ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν « Η Μικρή Γοργόνα » σε θεατρική διασκευή Θανάση Λιούνη.
Ένα κλασσικό παραμύθι για παιδιά , όπου μέσα από την δράση, τις διάφορες κωμικές καταστάσεις , τη μουσική, τα τραγούδια και με όλο το σκηνικό διάκοσμο βγαίνει όλη εκείνη η ομορφιά των αισθημάτων που γεννά ένα παραμύθι.
Δουλέψαμε σε αυτόν τον σπουδαίο μύθο με κέφι και μεράκι και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα τον μοιραστούμε μαζί σας.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
ΣΚΗΝΙΚΑ- ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Μαρίνα Κουγκάι / ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Έφη Φωκά
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: Γιώργος Ζελίνης / ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ : Ζωή Γρηγοριαδου
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Θανάσης Λιούνης / ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γεώργιος Γρηγοριάδης
ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Βασιλική Βλασοπούλου, Ιωάννα Προσμίτη, Γιάννης Κωστάρας, Γιάννης Σιγάλας, Γιώργος Γρηγοριάδης, Ειρήνη Κοτζάσοβα και ο Πάτρικ Τοχουμίδης .
Τιμές εισιτηρίων: 8€ γενική είσοδος
Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.: Θεατρική Παράσταση, «Τα Ραδίκια Ανάποδα».
Ο ΔΟΑΠΠΕΧ σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Κανήθου, παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «Τα Ραδίκια Ανάποδα».
Η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, μέχρι το όριο των 800 θεατών, σε εφαρμογή των πρωτοκόλλων Υγιεινής και των αποστάσεων που πρέπει να τηρούνται σε δημόσια θεάματα, εντός ελεγχόμενων χώρων.
9) Σάββατο 8 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ.: Θεατρική Παράσταση, «Η Πόρνη από Πάνω».
Το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου.
Ο θεατρικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη
Η παράσταση που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από κοινό και κριτικούς περιοδεία για λίγες μόνο παραστάσεις.
Το έργο
Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε….. ‘’
Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος:15€, Φοιτητικό- Ανέργων 12€