MY KTEO

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Αδήλωτα τετραγωνικά -παράταση: Κόντρα Θεοδωρικάκου -ιδιοκτητών ακινήτων -Όλο το παρασκήνιο

Σε κόντρα υπουργείου Εσωτερικών, ΚΕΔΕ από την μια πλευρά και ιδιοκτητών ακινήτων από την άλλη εξελίσσεται το θέμα της παράτασης λειτουργίας της πλατφόρμας για τα αδήλωτα τετραγωνικά.



Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με επιστολή της στον υΠΕΣ και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ζήτησε να δοθεί παράταση πέραν της 31ης Αυγούστου καθώς η προθεσμία λήγει:

-Εντός των θερινών διακοπών, ένα μήνα προ της λήξης της προθεσμίας τακτοποίησης αυθαιρέτων (30.9) και υπό συνθήκες δυσχερέστατης πρόσβασης και μόνον με ραντεβού, των ενδιαφερομένων πολιτών προς τις υπηρεσίες εσόδων των οικείων Δήμων, για την επίλυση επί μέρους συχνών προβλημάτων που δεν μπορούν να λυθούν μέσω της πλατφόρμας.

-Χωρίς ακόμη να έχουν ενημερωθεί σχετικά και ο τελευταίος ιδιοκτήτης της περιφέρειας της χώρας μας και του Απόδημου Ελληνισμού, με αποστολή  ενημερωτικών emails από την ΑΑΔΕ προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων – κατόχους ΑΦΜ της χώρας και τους φοροτεχνικούς τους, όπως σας έχουμε κατ΄επανάληψη ζητήσει!

-Ενώ η πρωτοφανής κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία και η χώρα μας λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, που σε ένα βαθμό συνεχίζει να επηρεάζει δυσμενώς τους πολίτες και τις δραστηριότητές τους.

Το παρασκήνιο
Αμέσως μετά την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), προφανώς ως απάντηση, το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία Θεοδωρικάκος και Παπαστεργίου είχαν τηλεδιάσκεψη και συν-αποφάσισαν ότι δεν συντρέχει λόγος για παράταση.

Τι πραγματικά, όμως, συμβαίνει: Όπως πληροφορείται η aftodioikisi.gr ο «επισπεύδων» στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το υπουργείο Εσωτερικών που θέλει να κλείσει «εδώ και τώρα» το θέμα, ενώ από την πλευρά της ΚΕΔΕ εμφανίζονται πιο ελαστικοί. Άλλωστε, όπως αναφέρει και η ΠΟΜΙΔΑ στην ανακοίνωσή της,  ένα μήνα αργότερα (30/9) λήγει και η προθεσμία τακτοποίησης αυθαιρέτων και δεν θα χανόταν ο κόσμος αν δινόταν παράταση ενός μηνός.


Να σημειωθεί ότι και κατά την ανακοίνωση στις 27/2/2020, δηλαδή λίγες ημέρες πριν η πανδημία «χτυπήσει» και επίσημα την χώρα, της λειτουργίας της πλατφόρμας, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριζε ότι «ο χρόνος έως τις 31.3.2020 είναι επαρκής για τη δήλωση»!!!! Βεβαίως, εκ των υστέρων και λόγω του κορωνοϊού, αναγκάσθηκε να δώσει παράταση έως 31 Αυγούστου, δηλαδή, εν μέσω θερινών διακοπών.

Τώρα το ερώτημα είναι αν θα δοθεί και νέα παράταση, τουλάχιστον έως τις 30 Σεπτεμβρίου…