MY KTEO

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των έργων στις γέφυρες Γουβών και Ιστιαίας ζήτησε ο Σίμος Κεδίκογλου


Επικοινωνία  είχε ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό μετά και την αυτοψία που πραγματοποίησε, στη διάρκεια της παραμονής του στη Βόρεια Εύβοια, στις γέφυρες στις Γούβες και Ξηριά, στην Ιστιαία, τονίζοντας την ανάγκη
επίσπευσης των εργασιών για την αποκατάσταση των βλαβών, που έχουν υποστεί.
Ο Περιφερειάρχης  ενημέρωσε τον βουλευτή, ότι υπάρχει σχεδιασμός για το έργο της αποκατάστασης της πεπαλαιωμένης γέφυρας, η οποία είχε καταστραφεί από τη θεομηνία της 11ης Δεκεμβρίου 2019,  στη θέση πριν την είσοδο του οικισμού Γουβών, προϋπολογισμού 2.500.000,00 ευρώ και αναμένεται μετά την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου, η υπογραφή της σύμβασης με τον τελικό ανάδοχο έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2020.
Επίσης, αναμένεται  η υπογραφή της σύμβασης με τον τελικό ανάδοχο εντός του Νοεμβρίου για το έργο της ενίσχυσης θεμελίωσης και επισκευής της γέφυρας ποταμού Ξηριά, στην Ιστιαία, που είχε υποστεί βλάβες κατά τη θεομηνία του «Ζορμπά» τον Οκτώβριο του 2018, προϋπολογισμού 1.000.000,00.
Τέλος, υπάρχει σχεδιασμός για τον καθαρισμό και την άρση των προσχώσεων, καθώς και για την αποκατάσταση των βλαβών τεχνικών έργων του ποταμού Ξηριά και των παραποτάμων του. Συγκεκριμένα, το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 1.500.000,00 ευρώ, βρίσκεται στη φάση της εκτέλεσής του και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
Ο βουλευτής ζήτησε τη  μεγαλύτερη δυνατή επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των έργων εν όψει και του χειμώνα, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε  ο  Περιφερειάρχης δεσμευόμενος, ότι θα γίνει κάθε ενέργεια για να προχωρήσουν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό.