MY KTEO

Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

Δήμος Ερέτριας: Να μπει τέλος στα δια περιφοράς δημοτικά συμβούλια ζητά η Βούλα Αμερικάνου από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας Αντώνη Ανδρουλάκη, έστειλε η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Βούλα Αμερικάνου,
με την οποία ζητά να  μην γίνονται δια περιφορά τα δημοτικά συμβούλια, αλλά τουλάχιστον με τηλεδιάσκεψη. Η κ. Αμερικάνου τονίζει ότι τα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι πολλά και σημαντικά για τον τόπο και δεν είναι δυνατόν οι αποφάσεις να παίρνονται με αυτόν τον τρόπο. Ενώ προτείνει να βρεθεί άμεσα ο κατάλληλος χώρος, ώστε τα δημοτικά συμβούλια να γίνονται δια ζώσης.

Αναλυτικά τα όσα επεσήμανε η Βούλα Αμερικάνου:

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Ερετρίας, λάβαμε μία πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά λύπης μου βλέπω ότι είναι δια περιφοράς.
Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας, μετά από την καταστροφή που έγινε λόγω υπερχείλισης του Λήλαντα ποταμού και τις καταστροφικές επιπτώσεις για όλους και κυρίως για το περιβάλλον με τεράστια προβλήματα από την θαλάσσια ρύθμιση και όχι μόνο (πολίτες σε σύγχυση ,επαγγελματίες σε απόγνωση ,τουρισμός , περιβάλλον, ανεργία) καθώς και τα συνεχιζόμενα προβλήματα από τον Covid και το άνοιγμα τον σχολείων, θα περιμέναμε, έστω και με τηλεδιάσκεψη, να μπορέσουμε δημοκρατικά, να εκθέσουμε τις απόψεις μας για όλα τα θέματα που μας απασχολούν αυτή την στιγμή και όχι απρόσωπα να σας υποβάλλουμε την ψήφο μας για τα θέματα που έχουν ορισθεί στην πρόσκληση που μας στείλατε.
Αρνούμαι δε κατηγορηματικά να συμμετάσχω σε τέτοιες πρακτικές. Πρότασή μας δε, είναι να βρεθεί άμεσα ο χώρος, ώστε τα Συμβούλια να γίνονται δια ζώσης.
(ΥΓ. ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΊ Η ΛΕΞΗ ΥΠΟΒΆΛΛΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΉΣΕΙΣ).