MY KTEO

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Μ. Χατζηγιαννάκης: Ζήτημα επιβίωσης για τους Ευβοιώτες οι άμεσες αποζημιώσεις


Την άποψη πως οι πληγέντες από τις πλημμύρες της Εύβοιας αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης, εξέφρασε μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra channel ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

Όπως είπε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να γίνουν οι καταγραφές των ζημιών και να δοθούν αποζημιώσεις, όπως αυτές που είχαν δοθεί σε προηγούμενες καταστροφές, ειδικά στους παραγωγούς, που εν μία νυκτί, οι έτοιμες σοδειές τους βρέθηκαν στη θάλασσα.

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης ανέφερε πως, ολόκληρες περιοχές έχουν θαφτεί στις λάσπες, ενώ σε περίπου 4.000 σπίτια έχουν καταστραφεί οι οικοσυσκευές τους τελείως, καθιστώντας τα μη κατοικήσιμα.

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, είπε πως πρέπει να υλοποιηθούν σύντομα και να μην κωλυσιεργήσουν, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, για τα οποία υπάρχουν μελέτες εδώ και δεκαετίες. “Δυστυχώς έπρεπε να θρηνήσουμε ζωές και να καταστραφούν χιλιάδες περιουσίες για να δούμε κάτι επιτέλους να υλοποιείται”, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, υποστήριξε πως η Κλιματική Αλλαγή είναι εδώ, με συνέπεια κάθε χρόνο να έχουμε τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα και πως είναι ανάγκη η ατζέντα να στραφεί στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών άμεσα.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σχετική συζήτηση στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο

https://www.facebook.com/chatzigiannakismiltos/videos/3228048180616891/.