MY KTEO

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Saira Khan: 4 συμβουλές για τη νέα σας επιχείρηση από τη επιτυχημένη βρετανίδα επιχειρηματία


Η Saira Khan, επιτυχημένη βρετανίδα επιχειρηματίας, της οποίας η εταιρία, «miamoo», πουλάει φυσικά προϊόντα περιποίησης δέρματος για όλη την οικογένεια  μοιράζεται μαζί μας τέσσερις χρήσιμες συμβουλές για την επιχείρησή σας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Το πρώτο βήμα είναι να ανακαλύψετε εάν υπάρχουν πιθανοί πελάτες για το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Χάρη στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν απλοί και οικονομικά αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνετε μια τέτοια έρευνα αγοράς: φτιάξτε, για παράδειγμα, τη δική σας έρευνα πελατών στο Facebook ή το Twitter.

Αφού το τεστάρετε στους φίλους και την οικογένειά σας, δοκιμάστε το προϊόν σας έξω στον στενό κύκλο σας, δείτε αν ανεξάρτητα καταστήματα θα ήταν διατεθειμένα το πουλήσουν. Ένα βασικό μέρος της προετοιμασίας είναι να μάθετε πώς να πουλάτε. Το να μπορεί κανείς να πείθει τους ανθρώπους να αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, είναι ένα βασικό προσόν. Ένας καλός τρόπος για να εξασκηθείτε στις δεξιότητες πώλησης είναι τα καθημερινά σας ψώνια: βγείτε, διαπραγματευτείτε πριν αγοράσετε και στρώστε το δρόμο σας προς την επιτυχία.
ΣΧΕΔΙΟ: Το επιχειρηματικό σας σχέδιο είναι το θεμέλιο της εκκίνησής σας, γι 'αυτό είναι επιτακτική ανάγκη αυτό να είναι λεπτομερές και ρεαλιστικό.

Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να εξετάσετε τα επιχειρηματικά μοντέλα άλλων και να τα συγκρίνετε με τα δικά σας: αν εκείνα είναι αποτελεσματικά, τότε πιθανότατα θα είναι και το δικό σας.

Επίσης, το σχέδιό σας θα πρέπει να αποδείξει ότι το προϊόν σας μπορεί να είναι καλύτερο από τον ανταγωνισμό στην ίδια αγορά, καθώς και ότι εσείς μπορείτε να διεκδικήσετε και να κερδίσετε ένα μεγάλο μερίδιο αυτής της αγοράς.

ΧΡΗΜΑΤΑ: Στη θέση σας θα κρατούσα μια εργασία πλήρους απασχόλησης και ταυτόχρονα θα δούλευα για το δικό μου νέο ξεκίνημα, μέχρι να φτάσω σε ένα σημείο όπου η part – time επιχείρησή μου θα μου απέφερε ένα κέρδος που θα μου επέτρεπε να ζήσω χάρη σε αυτήν.

Συνήθως τα νέα ξεκινήματα προκαλούν άγχος και χρειάζεται λίγος χρόνος για να βγάλει κανείς χρήματα, αν όμως έχετε το πάθος και την αφοσίωση που απαιτείται και κάποια χρήματα στην άκρη, τότε να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά!

ΧΡΟΝΟΣ: Η διαχείριση του χρόνου είναι κομβικής σημασίας και η οργανωτικότητα είναι βασικό απαιτούμενο προσόν. Αν μάλιστα στην αρχή του νέου ξεκινήματος διατηρείτε ταυτόχρονα και μια άλλη, πλήρους απασχόλησης, εργασία, τότε σας περιμένει σκληρή και πολύωρη δουλειά.

Η πολλή και θετική ενέργεια είναι επομένως απαραίτητα όπλα για να δείτε το κοπιαστικό δημιούργημά σας να αποδίδει.