Evia Top: Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών Χαλκίδας-Συγκέντρωση στο Στρογγυλό της Παραλίας αύριο στις 10:30 π.μ.

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών Χαλκίδας-Συγκέντρωση στο Στρογγυλό της Παραλίας αύριο στις 10:30 π.μ.


20 σχολεία σε όλη την Εύβοια είναι κλειστά! Δεν είμαστε ούτε παράλογοι…ούτε παράνομοι!

Μαθητές και μαθήτριες από Γυμνάσια και Λύκεια της Εύβοιας ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες συμμαθητές μας που κινητοποιούνται πανελλαδικά για ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ

ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.

Τη βδομάδα που μας πέρασε κάναμε γενικές συνελεύσεις, μιλήσαμε με εκατοντάδες παιδιά, φτιάξαμε πανό, πραγματοποιήσαμε μαθητική πορεία στη διεύθυνση της δευτεροβάθμιας για να κάνουμε γνωστά τα αιτήματά μας που είναι ΔΙΚΑΙΑ, για αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα μας μέχρι να ικανοποιηθούν!

1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΙΣ 10.30.

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΦΩΝΗ!!!!

Δεν φοβόμαστε τις απειλές και τη συκοφάντηση των καταλήψεων μας από διευθυντές, ΜΜΕ ακόμα και φασίστες! Μας δίνει δύναμη η απόφαση στήριξης της Ένωσης Γονέων Χαλκίδας , των εργατικών  σωματείων αλλά και πολλών καθηγητών μας! Ξέρουμε ότι αξιοποιούν τα πάντα για να μας διασπάσουν , να μας χωρίσουν.

Είναι πρόκληση από τους διευθυντές μας οι ανακοινώσεις τους προς τους γονείς μας που τους καλούσαν να μας συνετίσουν , αποτελούν πρόκληση οι ενέργειες περιφρούρησης σχολείων από security και “άλλους”, αποτελεί πρόκληση το να μη μας αφήνουν να κάνουμε γενικές συνελεύσεις! Τα fake news για βανδαλισμούς και οι ενέργειες απο εξωσχολικούς « γνωστους-αγνωστουςπου μπήκαν και βγήκαν στο 1ο ΕΠΑΛ μόνο για καταστροφές μας πεισμώνουν , μας κάνουμε να ψυλλιαστούμε περισσότερο ποιους πονάει  ο αγώνας μας! Κυβέρνηση  – Υπουργείο Παιδείας και κάποιους διευθυντές!

Είμαστε ήδη νικητές! Γιατί κόντρα σε όσους μιλούσαν για «μαθητές που θέλουν να χάσουν μάθημα και κάνουν καταλήψεις «για τη μάσκα» αποδείξαμε ότι εμείς θέλουμε και ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ να προστατευτούμε από τον κορωνοϊό, έχουμε γνώμη, έχουμε κριτήριο! Γιατί δεν γίνεται μετά από 6 μήνες που είχατε καιρό να προετοιμαστείτε να μας ζητάτε να μπούμε σε ένα σχολείο σκέτη ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ και να μας θεωρείτε παράλογους που αρνούμαστε να κάνουμε μάθημα σε αίθουσες κλουβιά, χωρίς καθαρίστριες, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας μας. Λεφτά μπορούν να βρουν από τα 4 δις που κάθε χρόνο δίνουν στο ΝΑΤΟ για να στέλνουμε πολεμικές αποστολές όπου διατάξουν οι ΗΠΑ.

 ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ 10:30 ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ!

Απαιτούμε:

           Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.

           Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.

           Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά.

           Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

           Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα όπως το ΕΠΑΛ Χαλκίδας! Οι μαθητές το διεκδικούν αυτό εδώ και πολλά χρόνια . Καιρός να γίνει!!

           Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.

           Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων

           Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

           Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.

           Να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις τμημάτων που έγιναν όπως στο 3ο ΓΕΛ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ  ΣΕ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ!!!!

EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: sintonistikomathitonxalkidas@gmail.com

ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΓΕΛ , 1ο κ' 2ο ΕΠΑΛ,1ο ΓΕΛ,2ο ΓΕΛ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ