MY KTEO

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

1ο Λύκειο Χαλκίδας: Μαθητές, καθηγητές και γονείς συμφώνησαν ότι διαφωνούν και η κατάληψη προς το παρόν συνεχίζεται


Από το βράδυ της Κυριακής το 1ο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας βρίσκονται υπό κατάληψη . Οι μαθητές που εμπλέκονται, αν και έχουν δείξει αξιοθαύμαστη υπευθυνότητα και προθυμία να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους, δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την είσοδο εξωσχολικών και το βανδαλισμό αίθουσας του ισογείου. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που η διεύθυνση του 1ου Λυκείου απηύθυνε κάλεσμα προς τους γονείς να προσέλθουν σήμερα το πρωί στην είσοδο του κτιρίου επί της Κατσικογιάννη. 

Έτσι λίγο μετά τις 8 το πρωί καθηγητές και γονείς προσπάθησαν να πείσουν τους μαθητές να λήξουν την κατάληψη και να επιστρέψουν στα μαθήματά τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι μαθητές επέμειναν στην απόφασή τους και ενημέρωσαν ότι θα καλύψουν με δικά τους έξοδα τις όποιες δολιοφθορές προκάλεσαν οι εξωσχολικοί την Κυριακή το βράδυ. Από την εξέλιξη αυτή δεν ικανοποιήθηκε μερίδα γονέων και δεν άργησε να δημιουργηθεί ένταση. Γονείς που ήθελαν να λήξει άμεσα η κατάληψη τα έβαλαν με μαθητές και καθηγητές, αλλά και με γονείς που ήταν πιο διαλλακτικοί. Μέχρι και καθηγητές ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με συναδέλφους τους. Παρά τις εντάσεις όμως η κατάσταση ευτυχώς δεν ξέφυγε και οι περισσότεροι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν. 

Το eviatop συνομίλησε με την Κλημεντίνη Μούντριχα, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία ξεκαθάρισε ότι είναι εναντίον της κατάληψης, αλλά δεν συμφωνεί με τη λήψη ακραίων κατασταλτικών μέτρων εναντίον των μαθητών. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση της διεύθυνσης του σχολείου που μεταξύ άλλων τόνισε με email που εστάλη στους γονείς: «Προφανώς υπάρχουν γονείς οι οποίοι συναινούν στις ενέργειες των παιδιών τους. Υπάρχουν και οι άλλοι όμως που επιθυμούν ανοιχτό το σχολείο. Τραγικές γραφικότητες να μαλλιοτραβιούνται γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούμε να ζήσουμε, αλλά επιθυμούμε να συνεννοηθούμε για την επιστροφή στις τάξεις μας».