MY KTEO

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Οι εκδηλώσεις στην Εύβοια από το Υπουργείο Πολιτισμού


Με τον νέο θεσμό «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επιχειρεί φέτος το καλοκαίρι να συνδέσει την αρχαία ελληνική παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμό με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας συμμετέχει με χαρά στο νέο αυτό
φιλόδοξο εγχείρημα του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα φιλοξενήσει επτά εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί :

Σεπτέμβριος 2020
Κυριακή 6/9/2020: «Συναυλία Αρχαίας Ελληνικής μουσικής με το σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ», Εθνική Λυρική Σκηνή, Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Μουσείου)
Ώρα έναρξης: 19:00, ώρα προσέλευσης 18:00

Τρίτη 15/9/2020: «Σπουδαία Ερείπια - Η Ελλάδα με τα μάτια των ξένων ταξιδιωτών (16ος-19ος αιώνας)» Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»
Ώρα έναρξης: 19.00, ώρα προσέλευσης: 18:00

Χρήσιμες πληροφορίες για το κοινό:
• Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ελάχιστη συμβολή αποτελεί η καταβολή αντιτίμου του εισιτηρίου εισόδου (όπου προβλέπεται) στον αρχαιολογικό χώρο ή Μουσείο που φιλοξενεί την εκάστοτε εκδήλωση. Συγκεκριμένα, για το Μουσείο Ερέτριας, τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ, για το Μουσείο Χαλκίδας- οδός Ελ. Βενιζέλου 13, τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ.
• Η διάθεση των εισιτηρίων (δελτίων εισόδου) για τις εκδηλώσεις θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος προ-κράτησης στον διαδικτυακό τόπο https://digitalculture.gov.gr/. Για κάθε εκδήλωση θα υπάρχει ξεχωριστή ηλεκτρονική προ-κράτηση μέσω του συγκεκριμένου ιστοτόπου. Για την πραγματοποίηση της προ-κράτησης, ο θεατής θα συμπληρώνει το ονοματεπώνυμο και την ηλεκτρονική του διεύθυνση (e-mail) και ακολούθως θα αποστέλλεται σε αυτήν το προσωπικό δελτίο εισόδου του στον χώρο της εκδήλωσης.
• Από το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων το 20% θα διατίθεται από τα γραφεία της ΕΦΑ Ευβοίας το πρωί της ημέρας της εκδήλωσης με τήρηση σειράς προτεραιότητας (τηλ. επικοινωνίας: Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»: 2221022402, Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας (Παλαιό): 2221025131, Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας: 2229062206), εφόσον δεν έχει καλυφθεί η πληρότητα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
• Οι θεατές κατά την προσέλευσή τους στο χώρο της παράστασης θα πρέπει να επιδεικνύουν τα δελτία εισόδου (είτε τυπωμένα είτε ηλεκτρονικά).
Σημειώνουμε ότι είναι σε πλήρη η ισχύ τα πρωτόκολλα ασφαλείας που επιβάλλει η πανδημία και επομένως οι θέσεις θα είναι περιορισμένες, ενώ οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.
Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1-1,5μ. πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.
Ενημερώνουμε, τέλος, ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του (ΚΥΑ αρ. Δ1α/Γ.Π. οικ./44076, ΦΕΚ 2798/Β΄/11-07-2020).​