MY KTEO

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Υπογραφή σύμβασης για το έργο “Διασύνδεση Δεξαμενών Δ.Κ. Βαθέως”

Υπεγράφη την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Διασύνδεση Δεξαμενών Δ.Κ. Βαθέως” από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) Έλενα Βάκα και τον ανάδοχο του έργου. Ο
προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται στις 80.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ως έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι” του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η παραπάνω σύμβαση αφορά στη διασύνδεση της υφιστάμενης δεξαμενής στην Δημοτική Κοινότητα Βαθέως της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων με νέα δεξαμενή, που έχει ήδη κατασκευαστεί και βρίσκεται δίπλα στην υφιστάμενη. Σκοπός της διασύνδεσης είναι η αύξηση της αποθηκευτικής δυνατότητας της υφιστάμενης δεξαμενής, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται πλέον επαρκώς οι αυξημένες ανάγκες υδροδότησης σε ώρες αιχμής, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον, στο πλαίσιο του ίδιου έργου, θα δίνεται η δυνατότητα εναλλακτικής τροφοδοσίας των άλλων δεξαμενών της Δ.Ε. Αυλίδας από τη δεξαμενή Βαθέως, με την εγκατάσταση πολυβάθμιας φυγοκεντρικής αντλίας και τη διασύνδεσή της με το υφιστάμενο σύστημα τηλεχειρισμού.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 6 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.