MY KTEO

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΚΕΔΕ «καρφώνει» το Υπουργείο Υγείας για τις μάσκες: Το είχαμε επισημάνει αλλά...


Τις ευθύνες στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και το Υπουργείο Υγείας επιχείρησε να ρίξει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου κατά την έναρξη του σημερινού συμβουλίου.
Όπως υποστήριξε, η ΚΕΔΕ είχε εξαρχής επισημάνει το πρόβλημα με τις διαστάσεις στις μάσκες,
ωστόσο από τη στιγμή που αυτές ήταν οι προδιαγραφές που είχαν οριστεί δεν μπορούσε παρά να διεξάγει τον διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο Δημήτρης Παπαστεργίου είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης: «Από την πρώτη στιγμή είχε διαπιστωθεί το πρόβλημα με τις διαστάσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας μασκών». Αμέσως, όπως είπε, «διατυπώθηκε από την πλευρά μας, αλλά αυτές ήταν οι προδιαγραφές που πήραμε και μ΄αυτές ήμασταν υποχρεωμένοι να διεξάγουμε το διαγωνισμό».

Μάσκες... τέλος μέχρι να οριστούν οι νέες προδιαγραφές
Το βράδυ της Δευτέρας η ΚΕΔΕ είχε ενημερώσει με ανακοίνωση της ότι σταματά η παραγωγή μασκών μέχρι να αποσταλούν οι νέες προδιαγραφές από το Υπουργείο Υγείας.

«Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας.
Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19.» ανέφερε η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.