MY KTEO

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Στέφανος Μπασινάς κατά Σταύρου Μπαλάσκα

Με αφορμή τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας Σταύρου Μπαλάσκα, ότι «ο τσαμπουκάς της πλατείας δεν θα περάσει πάλι και ότι οι πιτσιρικάδες σπάσανε τα μούτρα τους και δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με την αστυνομία εάν δεν φοράνε μάσκα»
ο πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Στέφανος Μπασινάς προχώρησε σε μια υπενθύμιση. «Ο Σταύρος Μπαλάσκας είναι ο συνδικαλιστής που είχε δηλώσει ότι η αστυνομία δεν… περνούσε καλά με την προηγούμενη κυβέρνηση και πως με την τωρινή της έχουν λυθεί τα χέρια» δήλωσε ο κ. Μπασινάς θέλοντας έτσι να καυτηριάσει τη λογική που επικρατεί για την επιβολή του νόμου σε μεγάλος μέρος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα στην ΕΡΤ1:

Να πάει όπου θέλει ο κόσμος αρκεί να βάλει τη μάσκα του. Ένα δεν βάλει τη μάσκα, ο τσαμπουκάς της πλατείας δεν πρόκειται να περάσει πάλι. Πήγε να περάσει μία φορά. Έγιναν τα δρώμενα στην Αγία Παρασκευή. Οι πιτσιρικάδες σπάσανε τα μούτρα τους και είδαν ότι με την Ελληνική Αστυνομία δεν μπορούν να μπορούν να βρουν την άκρη εάν δεν φοράνε μάσκα. Διότι μετατρέπουν τους εαυτούς τους σε υγειονομική βόμβα. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι έναντι των ελλήνων αστυνομικών, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι να κάνουν αυτή τη δουλειά, κανένας πιτσιρικάς μπορεί να πάει στην πλατεία και να κάνει του κεφαλιού του. Ο τσαμπουκάς θα σπάσει δεν υπάρχει περίπτωση. Εδώ έχουμε να κάνουμε με εθνικό και υγειονομικό θέμα. Έχουμε να κάνουμε με τους πατεράδες μας, με τις γιαγιάδες μας, με τους συγγενείς μας…  Δεν θα πεθάνουμε εμείς για κανέναν. Από εκεί και πέρα έχουμε σαφείς εντολές, σαφείς διαταγές τις οποίες εμείς θα εκτελέσουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τις εκτελέσουμε.