MY KTEO

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ο σύλλογος φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας, πραγματοποίησε τρισάγιο στη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη


Τηρώντας ευλαβικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ο σύλλογος φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας, πραγματοποίησε εχθές Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου τρισάγιο στη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη, στο κοιμητήριο της Ελευσίνας όπου αναπαύεται 19 χρόνια. Παρευρέθηκαν μαζί τους ο στιχουργός
Βασίλης Παπαδόπουλος ο μουσικός Θανάσης Τσολερίδης (Τσολέρ τον αποκαλούσε ο Στέλιος) η σπουδαία ερμηνεύτρια Νάντια Καραγιάννη ο καπετάνιος του Στέλιου Γιώργος Λεβιδιώτης με τη σύζυγό του Μαρία και αρκετοί άλλοι που έγιναν μια παρέα και τραγούδησαν έως αργά τραγούδια που είχε τραγουδήσει ο κορυφαίος λαϊκός βάρδος.
Ο ποιητής τους συλλόγου Μιχάλης Μιχαηλίδης άφησε τη σφραγίδα του όπως πάντα με το ποίημά του.  





ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ 13.9.2020
Στέλιο μου σήμερα στη γη / την Άγια τούτη μέρα / οι φίλοι σου που ‘μειναν πιστοί / βαθιά που σ΄ έχουν στη ψυχή / πάλι είμαστ’ εδώ πέρα. Βρίσκουμε πάντα τον καιρό / Στελάρα μου και τρόπο / γεια να βρισκόμαστε εδώ / στο μνήμα σου το Ιερό / για μας Τον Άγιο τόπο. Θυμόμαστε όλα τα παλιά / που έχεις τραγουδήσει / και κλαίνε μάνες και παιδιά / σαν έρχονται όλα τα κακά / που συ έχεις προνοήσει. Βγαίνουνε όλα αληθινά / και ότι θε να λένε / άνεργη όλη η εργατιά / γάλα δεν έχουν τα παιδιά / και οι μανούλες κλαίνε. Βάζουμε δίσκους και cd / Στελάρα και σ΄ ακούμε / για να ξεχνάμε τους καημούς / τους μαύρους μας συλλογισμούς / να παρηγορηθούμε. Αυτά για μας είναι γιατρός / για φτώχια και ορφάνια / που μας τραγούδησες εσύ / και νοιώθουμε όλοι μαζί / Στελάρα μου εδώ στη γη / για σένα περηφάνια. Νάσαι καλά εκεί ψηλά / Στελάρα Καζαντζίδη / και δώσε δυο γλυκά φιλιά / μαζί σου να περνά καλά / στον Βαγγέλη Ατραϊδη. Τρέμει το χέρι κι ψυχή / την ώρα που σου γράφω / να είστε πάντοτε καλά / ευχές απ΄ όλα τα παιδιά / του σύλλογου ΥΠΑΡΧΩ. Αν κάνω όλα τα βουνά χαρτί / και τους γιαλούς μελάνι / για όσα πρόσφερες εσύ / με τα τραγούδια σου στη γη / να γράψω δε μου φτάνει.
Με σεβασμό τη μνήμη σου Μιχάλης Μιχαηλίδης, από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου ΥΠΑΡΧΩ Εύβοιας.