MY KTEO

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κύμης: Η Κυβέρνηση να σταματήσει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης


Η Κυβέρνηση να σταματήσει την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης
και να αφήσει τη συκοφάντηση του αγώνα κατοίκων και φορέων της περιοχής
Ενοχλήθηκε φαίνεται η Κυβέρνηση από την πολύ μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και φορέων της
Κύμης και της ευρύτερης περιοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προσπάθεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου μας.
Αντί οι Κυβερνητικοί βουλευτές να δώσουν λύση με βάση τα αιτήματά μας, κάνουν δηλώσεις σε Ευβοϊκές ιστοσελίδες περί δήθεν αναβάθμισης του Νοσοκομείου προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των εκατοντάδων κατοίκων και δεκάδων φορέων της περιοχής που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση και συνυπέγραψαν τις διεκδικήσεις μας. Απαξιώνουν ακόμη και όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση και δήλωσαν τη στήριξή τους στο δίκαιο αυτό αγώνα. Μάλιστα, κυβερνητικός βουλευτής ήρθε στα κρυφά την Παρασκευή 11/9 στο Νοσοκομείο Κύμης και ούτε καν ζήτησε συνάντηση με το Σύλλογό μας!
Καλούμε άλλη μια φορά την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να δώσουν ΑΜΕΣΑ λύση όχι με «μπαλώματα» και μετακινήσεις γιατρών αλλά ενισχύοντας αποφασιστικά το Νοσοκομείο Κύμης, το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, το Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου και όλα τα Αγροτικά και Περιφερειακά Ιατρεία της περιοχής μας με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Ιδιαίτερα τώρα που αναμένεται νέα έξαρση της πανδημίας δε χωρά καμιά αναμονή!
Συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών φορέων και κατοίκων. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Μόνο έτσι μπορούμε να αποτρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις όπως το καταφέραμε και το 2013.
Παλεύουμε για: 
          Να ανακληθεί η απόφαση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας για μεταφορά γιατρών από το Νοσοκομείο Κύμης.
          Κάλυψη των κενών στο Νοσοκομείο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
          Πλήρη στελέχωση των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων τόσο για την καλύτερη πρόληψη του πληθυσμού, όσο και για τη μείωση της πίεσης προς το Νοσοκομείο σε έκτακτες καταστάσεις όπως η πανδημία.
          Μονιμοποίησή όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κύμης και του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου. Ένταξη όλων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ).
          Ενίσχυση του τομέα Κύμης του ΕΚΑΒ ώστε να μπορεί να επανδρώνει δύο ασθενοφόρα ανά βάρδια. Αναγκαίο μέτρο ώστε να υπάρχει πάντα διαθέσιμο ασθενοφόρο.
          Περιοδική προληπτική διενέργεια τεστ για τον κορονοϊό όλων των υγειονομικών και όσων εισέρχονται στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.
          Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία.
          Δημόσια - Δωρεάν Υγεία για όλους.