MY KTEO

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Κύμη: Συγκέντρωση για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου



Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες οι κάτοικοι της Κύμης και των γύρω χωριών, στην κεντρική πλατεία της Κύμης, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου σε κέντρο Υγείας, ύστερα από κάλεσμα του συλλόγου των εργαζομένων του νοσοκομείου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του εκπροσώπου των εργαζομένων  και ακολούθησε ο εκπρόσωπος των γιατρών Χρήστος Δουλγεράκης  ενώ το λόγο πήραν και εκπρόσωποι φορέων της αυτοδιοίκησης, κομμάτων και συλλόγων.
Το νοσοκομείο της Κύμης πήγε να κλείσει επί υπουργίας Γεωργιάδη, πριν δέκα χρόνια όπως τόνισαν οι ομιλητές αλλά με την κινητοποίηση των κατοίκων απεττράπη. Τονίστηκε πως τότε έγινε η μεγαλύτερη συγκέντρωση όλων των εποχών στην Κύμη, με πάνω από 2.500 πολίτες.

Σήμερα η τακτική είναι διαφορετική. Δεν μιλάνε για κλείσιμο αλλά το αποδυναμώνουν από γιατρούς (η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι το καρδιολογικό που από τρεις γιατρούς έμεινε μόνο ένας) και και στην ουσία να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας, με συνέπεια να μην γίνοται χειρουργεία και πολλές άλλες ιατρικές πράξεις