MY KTEO

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Κατάληψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Βαθέος Αυλίδας – Τα αιτήματα των μαθητών


Το ένα μετά το άλλο τα γυμνάσια και τα λύκεια της Εύβοιας τελούν υπό κατάληψη. Ανάμεσα σε εκείνα που οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη είναι το Γυμνάσιο και το Λύκειο  Βαθέος Αυλίδας. 
Ακολουθεί η ανακοίνωση των μαθητών:

Μετά από σύσκεψη του 15μελους συμβουλίου και τη συναίνεση όλων των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Βαθέος Αυλίδας σας ανακοινώνουμε ότι αποφασίσαμε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου να προβούμε σε κατάληψη του σχολείου μας γιατί δεν είχαμε άλλο τρόπο να κάνουμε γνωστά σε όλους και να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας που μας ανάγκασαν να προβούμε σε αυτή την πράξη τα οποία είναι τα εξής:
1. Αύξηση των αιθουσών διδασκαλίας ούτως ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, για να μπορεί να υπάρχει η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ θρανίων και μαθητών σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων για την προστασία μας από τον covid-19.
2. Αύξηση του αριθμού μόνιμου προσωπικού καθαριότητας ώστε να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα υγιεινής και απολύμανσης που απαιτούνται για την ασφάλειά μας από τον ιό.
3. Αύξηση των σχολικών λεωφορείων, για να γίνονται περισσότερα δρομολόγια έτσι ώστε ν’ αποφεύγεται ο συνωστισμός μέσα σε αυτά, πράγμα που το καθιστά επικίνδυνο για εμάς αλλά και για πρόκληση ατυχήματος αφού στοιβάζονται πάρα πολλά παιδιά όρθια το ένα πάνω στο άλλο με αποτέλεσμα με το παραμικρό φρενάρισμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τραυματιστούν οι μαθητές.
4. Για να μη συμπίπτουν τα διαλλείματά μας με του Λυκείου επειδή συστεγαζόμαστε στον ίδιο χώρο, τα διαλλείματα μας πλέον γίνονται ανά δυο ώρες, με αποτέλεσμα να ασφυκτιούμε δυο ώρες μέσα στην αίθουσα αφού είμαστε αναγκασμένοι να φοράμε διαρκώς τις μάσκες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλά παιδιά να λιποθυμούν.