MY KTEO

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ένωση Συλλόγων γονέων & κηδεμόνων μαθητών των σχολείων του δήμου Χαλκίδας: Δυστυχώς τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί


Μια βδομάδα μετά την πολυαναμενόμενη και με ¨αυξημένα¨  μέτρα προστασίας  έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εν μέσω πανδημίας δυστυχώς τα προβλήματα  δεν  έχουν λυθεί. Η ατομική ευθύνη για την  αντιμετώπιση της διασποράς του ιού έχει αντικαταστήσει την κυβερνητική ευθύνη για την προστασία της δημόσιας υγείας, της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.  Λειτουργία των σχολείων με όλους τους μαθητές μέσα σε ανεπαρκείς τάξεις, με τις φερόμενες σαν βασικό μέτρο προστασίας διανεμημένες μάσκες να έχουν γίνει το πιο αστείο θέμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, σε κτιριακές υποδομές και προσωπικό καθαριότητας  να παραμένουν, η χρονιά μοιάζει με όλες τις προηγούμενες ¨σαν να μην πέρασε μια μέρα¨. 

Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσουν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς  στις τάξεις αλλά με ασφάλεια, γι’ αυτό  απαιτούμε τώρα  να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία  της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών όπως:

Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα – κανένα τμήμα με πάνω από 12-15 μαθητές ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας. 

Διορισμούς εκπαιδευτικών, για την πλήρη κάλυψη όλων των κενών, άμεσα. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.

Πρόσληψη άμεσα από τον δήμο του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας με μόνιμες σχέσεις εργασίας ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.

Δημιουργία όλων των απαραίτητων δομών – προϋποθέσεων για τους μαθητές που δε μπορούν λόγω πανδημίας να παρακολουθήσουν τη δια ζώσης διαδικασία και παραμένουν περιορισμένοι στο σπίτι.

Εξασφάλιση, από την περιφέρεια,  της ασφαλούς μεταφοράς  όλων των παιδιών με τους κανόνες που ισχύουν για τα ΜΜΜ.

Κάλυψη όλων των σχολείων με αντισηπτικά, μάσκες μιας χρήσης και όλα τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό των χώρων τους.

Δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς, στο προσωπικό  και με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών  στα παιδιά.