MY KTEO

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης: Ψήφισμα ενάτνια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κύμης


Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης, ευχαριστεί τους εκατοντάδες πολίτες της περιοχής μας που συμμετείχαν στην μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/9 στην πλατεία της Κύμης ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Με τη χθεσινή μας συγκέντρωση στείλαμε ένα πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα εναντίωσης στις προσπάθειες υποβάθμισης της Υγείας και απαίτησης να σταματήσει άμεσα η υποβάθμιση του, να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να διατηρήσει τον χαρακτήρα του ως Γενικό Νοσοκομείο.
Στη συγκέντρωση οι κεντρικές ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από το Θεοτόκη Κοντό, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κύμης και τον Χρήστο Δουλγεράκη, εκπρόσωπο των γιατρών του Νοσοκομείου.
Ακολούθησαν παρεμβάσεις στήριξης στον αγώνα μας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου κ. Γιώργο Ζέρβα, τον επικεφαλή του συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες» και πρώην Δήμαρχο κ. Δημήτρη Θωμά, το δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού «Δήμος για όλους» κ. Ταξιάρχη Γλυκό, τον επικεφαλή του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Κώστα Κέκη και το βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ, κ. Γιώργο Μαρίνο.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία 18 εκπροσώπων συλλόγων και φορέων και 3 Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων (στο τέλος αναλυτικά όσοι δήλωσαν χθες την παρουσία τους, ζητάμε συγνώμη αν παραλείψαμε κάποιον).
Στη συγκέντρωση ξεκίνησε συλλογή υπογραφών από κατοίκους της περιοχής και φορείς, ήδη οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 300. Η συλλογή υπογραφών θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. Τις επόμενες μέρες το ΔΣ του Συλλόγου μας θα έρθει σε επαφή με τους φορείς της περιοχής και θα ανακοινώσει τις επόμενες δράσεις.

Ακολουθεί το κείμενο των υπογραφών με τα αιτήματα της συγκέντρωσης:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ
Οι παρακάτω υπογεγραμμένοι, κάτοικοι, σύλλογοι και φορείς του δήμου Κύμης Αλιβερίου απαιτούμε να μην υπάρξει καμιά υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Κύμης.
Το Νοσοκομείο Κύμης αποτελεί καθημερινό αποκούμπι για χιλιάδες κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Κύμης, αποτελεί διέξοδο για εξετάσεις και νοσηλεία ανθρώπων από όλη την έκταση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
Η πλήρης υγειονομική κάλυψη της περιοχής απαιτεί όχι την υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας αλλά την αναβάθμισή του με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων ώστε να αντιμετωπίζονται τόσο τα έκτακτα περιστατικά με πλήρη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και της Παθολογικής Κλινικής που τώρα υπολειτουργούν, αλλά και να διεξάγεται το πολύ σημαντικό έργο ζωής της προληπτικής ιατρικής, να λειτουργούν τακτικά τα Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία των χωριών.
Ιδιαίτερα στις συνθήκες της πανδημίας η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου μας περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση υπονομεύοντας και απαξιώνοντας την εύρυθμη λειτουργία του αφού λιγότερο προσωπικό θα χρειαστεί να εργάζεται σε αυξημένες συνθήκες εντατικοποίησης με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τόσο του προσωπικού και τις παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας προς τους κατοίκους της περιοχής μας.
Μεγάλες είναι οι ευθύνες των κυβερνόντων σημερινών και προηγούμενων που αντιμετωπίζουν την Υγεία ως κόστος και αντί να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο προσλαμβάνουν επικουρικούς, συμβασιούχους και εργολαβικούς με αποτέλεσμα να απειλείται συνεχώς με υποστελέχωση, η μεγάλη επιστημονική εμπειρία ιατρών να χάνεται καθώς είναι δύσκολο να μεταφερθεί στους νεότερους.
Συντονισμένα παλεύουμε για:
          Να ανακληθεί η απόφαση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας για μεταφορά γιατρών από το Νοσοκομείο Κύμης.
          Κάλυψη των κενών στο Νοσοκομείο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
          Πλήρη στελέχωση των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων τόσο για την καλύτερη πρόληψη του πληθυσμού, όσο και για τη μείωση της πίεσης προς το Νοσοκομείο σε έκτακτες καταστάσεις όπως η πανδημία.
          Μονιμοποίησή όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κύμης και του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου. Ένταξη όλων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ).
          Ενίσχυση του τομέα Κύμης του ΕΚΑΒ ώστε να μπορεί να επανδρώνει δύο ασθενοφόρα ανά βάρδια. Αναγκαίο μέτρο ώστε να υπάρχει πάντα διαθέσιμο ασθενοφόρο.
          Περιοδική προληπτική διενέργεια τεστ για τον κορονοϊό όλων των υγειονομικών και όσων εισέρχονται στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.
          Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία.
          Δημόσια - Δωρεάν Υγεία για όλους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους παρακάτω Συλλόγους: Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Πλατανιωτών, Σύλλογος Απανταχού Οξυλιθιωτών, Προοδευτικός Σύλλογος Ανδρονιανων – Δένδρων, Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργου-Κυμης, Σύλλογος Συνταξιούχων Κύμης Αλιβερίου, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Βιταλιωτών, Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μαλετιανών, Πολιτιστικός Φιλοθρησκευτικός Σύλλογος Καλημεριάνων, Σύλλογος Μελέτης Προβλημάτων περιοχής Ενορίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Ποταμιάς, Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κύμης και Περιχώρων, Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών - Τοπικό τμήμα Κύμης, Σύλλογος Ηλεκτρολόγων - Υδραυλικών Κονιστρών, Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης, Σύλλογος Δασοπροστασίας και προστασίας Περιβάλλοντος περιοχής Κύμη, Σύλλογος Εθελοντών Κύμης, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κύμης Αλιβερίου καθώς και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Οξυλίθου, Βιτάλου και Γαβαλά.