MY KTEO

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών»


Ο Δήμος Χαλκιδέων, ο ΔΟΑΠΠΕΧ, ο ΔΟΠΠΑΧ (Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας), σας ενημερώνουν ότι η έναρξη του προγράμματος «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έγινε τη Δευτέρα 7
Σεπτεμβρίου 2020.
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε ομάδες εκπαιδευτικών και γονέων και εφαρμόζεται για 8ο  συνεχή χρόνο από τον επιστημονικά υπεύθυνο κ. Χαλικόπουλο Αντώνιο, ψυχολόγο – κοινωνιολόγο, που υπηρετεί στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια του Π.Ε.Δ.Υ.
Η στρατηγική της κοινωνιολογικής και ψυχολογικής παρέμβασης επικεντρώνεται:
1.         Στην κοινωνικοσυναισθηματική κατανόηση
2.         Στην κοινωνικοσυναισθηματική δημιουργία
3.         Στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, την ενίσχυση της αυτοαντίληψης, τον επαναπροσδιορισμό των κοινωνικών ρόλων κ.α.
4.         Στην ενίσχυση των αποτελεσματικών στρατηγικών καταπολέμησης του άγχους.
Η πολύ επιτυχημένη πορεία του προγράμματος μέχρι σήμερα, το μεγάλο ενδιαφέρον των δημοτών και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών, όπως αυτό προκύπτει από τις παρεμβάσεις στο χώρο αυτό, αλλά και οι μεγάλες ανάγκες παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε συνθήκες ραγδαίων κοινωνικών μεταβολών, οικονομικής ανασφάλειας και υψηλής ανεργίας, επιβάλλει την υλοποίηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων, με επιπλέον δεδομένο ότι η προαγωγή ψυχικής υγείας, ειδικά στα παιδιά και τους εφήβους, αποτελεί επένδυση για το μέλλον.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του ΔΟΑΠΠΕΧ Αβάντων 50 (1ος όροφος, παλαιό Δημαρχείο) κάθε Δευτέρα 17:00 – 19:00 και στην Εστία Γνώσης και Πολιτισμού Χαλκίδας (Κόκκινο Σπίτι) κάθε Τετάρτη 17:00-21:30.
Πληροφορίες για εγγραφές:
ΔΟΠΠΑΧ, 2221087860 και ΔΟΑΠΠΕΧ, 2221061071
ή με τον επιστημονικά υπεύθυνο στο email: anthalik@gmail.com