MY KTEO

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Μια από τις αποφάσεις του Δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού που παραπέμπει σε άλλες εποχές...


«Αρχή άνδρα δείκνυσι»
(Μια από τις αποφάσεις του Δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού που παραπέμπει σε άλλες εποχές...)
Ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Κος Ιωάννης Κοντζιάς με την υπ' αριθμό 601/10-9-2020 απόφασή του (ΑΔΑ-6ΔΦ4ΩΕ7-0Σ8) έστειλε σχολική καθαρίστρια (η οποία έχει μόνιμη κατοικία στις Γούβες και η
οποία μετά από αξιολόγηση είναι πρώτη σε μόρια στον πίνακα επιτυχόντων της σχετικής προκήρυξης) να καθαρίζει καθημερινά το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Λιχάδας! Αυτό σημαίνει ότι η εργαζόμενη θα πρέπει να διανύει καθημερινά μια απόσταση 150 χιλιομέτρων προκειμένου να ασκήσει τα καθήκοντά της. Προφανώς τα έξοδα για τη μετακίνηση αυτή είναι περισσότερα από τον πενιχρό μισθό της.
Κύριε Δήμαρχε
           Με ποια αξιοκρατικά κριτήρια προχωρήσατε σε μια τέτοια απόφαση;
           Γιατί δεν τοποθετήσατε την πρώτη σε μόρια σχολική καθαρίστρια στο Γυμνάσιο Γουβών όπου προσέφερε τις υπηρεσίες της με άριστο τρόπο τα τελευταία 15 χρόνια αλλά τη στείλατε να καθαρίζει σχολείο στην άλλη άκρη του Δήμου;
           Μήπως η συγκεκριμένη εργαζόμενη δεν σας ψήφισε στις περασμένες εκλογές;
           Πώς θα μπορέσει μια φτωχή εργαζόμενη να ανταπεξέλθει στα έξοδα αυτά; (τη στιγμή μάλιστα που εσείς παρά τον παχυλό μισθό σας χρησιμοποιείτε δημοτικό αυτοκίνητο και χρεώνετε τα καύσιμα στο Δήμο;)
           Επίσης σημειώνουμε κάτι που προφανώς γνωρίζετε. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη δεν έχει δικό της αυτοκίνητο, ούτε άδεια οδήγησης και επιπλέον δεν υπάρχει συγκοινωνία (ΚΤΕΛ) που να συνδέει τις Γούβες (τόπος κατοικίας της) με τον Αγιο Γεώργιο Λιχάδας όπου την τοποθετήσατε.
           Κύριε Κοντζιά, αντί να βγάζετε φωτογραφίες σε έργα που δεν είναι δικά σας (όπως οι πρόσφατες ασφαλτοστρώσεις στην Ιστιαία κλπ που χρόνια σαν αντιπεριφερειάρχης δεν υλοποιήσατε γιατί θέλατε να αποδυναμώσετε την τότε Δημοτική Αρχή σε βάρος του τόπου για μικροπολιτικούς λόγους) φροντίστε να βοηθάτε τους ταλαιπωρημένους από την κρίση και τα προβλήματα δημότες και όχι να τους στερείτε ακόμα και το μοναδικό τους εισόδημα εξωθώντας τους σε παραίτηση από μια θέση που δικαιωματικά και αξιοκρατικά τους ανήκει.
           Δυστυχώς η ενέργειά σας αυτή είναι ενδεικτική της αξιοκρατίας καθώς και της ευαισθησίας που κυβερνάτε τον τόπο.